У пунктах пропуску на Львівщині намагаються зменшити черги

14:20 9 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

На Львівщині проходить апробація технологічних процедур на виконання вимог уряду щодо спрощення прикордонних та митних формальностей під час перетину державного рубежу.

Про це повідомили у вівторок, 9 квітня, в Держприкордонслужбі, де також розповіли: «Експеримент запроваджено з 1 квітня та буде тривати до початку червня у двох пунктах пропуску «Смільниця» та «Грушів». Зміни полягають у послідовності здійснення прикордонного та митного контролю».

«Тепер під час виїзду з України подорожуючі спочатку проходять процедуру паспортного контролю. Прикордонний наряд вносить інформацію про осіб та транспортні засоби у відомчу базу і дані автоматично передаються у базу даних співробітників митниці. Тому немає необхідності інспектору митниці ще раз вносити цю інформацію», – зазначили також у ДПСУ.

«Крім того, одночасно здійснюється прикордонний та митний огляд автомобіля. А це дозволяє уникнути дублювання функцій та зменшити час необхідний для перетину кордону. Така апробація технологічних процедур у пунктах пропуску «Смільниця» та «Грушів», які розташовані на суміжній території, лише перший крок задля досягнення мети зменшення часу на проходження прикордонно-митних формальностей під час виїзду за межі України», – повідомили також у ДПСУ.

«У разі успішності цього експерименту, він буде запроваджений в усіх пунктах пропуску. Ці зміни відбуваються у тісній співпраці не тільки між підрозділами Держприкордонслужби та ДФС, а відповідними службами польською сторони», – зазначили також у ДПСУ.

«Такі технологічні процедури вже діють у пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на кордоні з Білоруссю,  та  у спільному пункті пропуску «Паланка», що на українсько-молдовському кордоні. Це дало позитивний результат – перш за все черг на кордоні на цих напрямках стало значно менше», – поінформували також у ДПСУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів