У прикордонній смузі змінено правила дорожнього руху

12:00 24 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

Набрала чинності постанова Кабміну, яка регламентує зміни у правилах дорожнього руху в частині прав та обов’язків водіїв транспортних засобів, які рухаються у прикордонній смузі.

Про це повідомили сьогодні, 24 листопада, в Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України. У ній також поінформували, що, зокрема, на ділянках доріг у межах прикордонної смуги й контрольованого прикордонного району водій повинен зупинитися на вимогу уповноваженої особи Держприкордонслужби та пред’явити для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту – технічний талон), також дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Крім того, вносяться зміни й щодо деяких дорожніх знаків та запроваджуються нові інформаційно-вказівні знаки. Наприклад, до знаку «в’їзд заборонено» додається абзац щодо запобігання в’їзду на дороги, що безпосередньо простягаються у межах прикордонної смуги до державного кордону і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон. А до інформаційно-вказівних знаків додаються знаки, що визначають початок та кінець прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району. Згідно чинного законодавства дотримання правил дорожнього руху є обов’язковим для усіх учасників дорожнього руху, а за їх порушення винним особам доведеться відповідати перед судом.

У Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України також нагадали, що контрольований прикордонний район – це ділянка місцевості, яка визначена, як правило, у межах території району, міста, селища та села, прилеглої до державного кордону або до узбережжя моря, що охороняється органами Державної прикордонної служби, а також у межах територіального моря, внутрішніх вод, частини вод прикордонних річок, озер та інших водойм і розташованих у цих водах островів; Прикордонна смуга – ділянка місцевості, яка встановлюється безпосередньо уздовж державного кордону на його сухопутних ділянках або уздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм у межах територій селищних і сільських рад, прилеглих до державного кордону, але не може бути меншою від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруджень.

Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів