У працівника львівської нічліжки виявили коросту

11:02 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Вчора ввечері стало відомо, що в одного із працівників нічліжки, що на вулиці Кирилівській, виявили коросту.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Тож заклад звернувся до обласної санепідеміологічної служби, аби провести дезінфекційні заходи. Також усіх працівників скерують на обстеження.

«В одного з працівників нічліжки виявили коросту. Це інфекційне захворювання, яке передається безпосередньо при тактильному контакті. Вчора пізно ввечері були отримані результати аналізів, відповідно сьогодні ми звертаємося до обласної санепідеміологічної служби, щоб вони провели дезінфекційні заходи в усій нічліжці», - пояснила Зореслава Люльчак, керівниця центру соціальних послуг «Джерело», у структурі якого є нічліжка.

Читайте також: Обласний лабораторний центр Держсанепідслужби застерігає львів’ян щодо дирофіляріозу

Зазначимо, працівники нічліжки постійно проходять профілактичні медичні огляди. Працівник, у якого виявили коросту, напередодні отримував лікування від дерматиту. Однак пройшовши додаткові лабораторні обстеження, фахівці виявили коросту.

Довідка

Короста — інфекційне паразитарне захворювання шкіри, яке супроводжується свербінням, розчухуванням на шкірі, папульозними висипаннями. Щороку у світі реєструють до 300 млн випадків корости.

Джерелом зараження є хвора на коросту людина. Основний механізм передачі — контактний. Шлях поширення хвороби — побутовий. Це може відбутися у разі безпосереднього контакту з хворою людиною (сон в одному ліжку, статеві контакти тощо) або через речі, якими користувався хворий (постільна і натільна білизна, одяг, рушники, рукавички, іграшки, гроші тощо). Трапляються нечисленні випадки зараження коростою в лазнях, душових, готелях, поїздах, на пляжах.

Як писав Dailylviv.com раніше, у Львові відкрили ще дві філії центру «Джерело», щоб соціальні послуги ставали доступнішими як для дітей, так і для дорослих осіб з інвалідністю. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів