У понеділок будуть ще відсторонені, не тільки митники, але й представники силових структур, - Данілов

00:40 3 квітня 2021 р.

Фото до новини

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов анонсував нові відсторонення від посад митників та силовіків, які можуть бути причетними до контрабанди.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", передає кореспондент Укрінформу, пише Dailylviv.

"За останні три дні 187 митників відсторонили, в понеділок будуть ще відсторонені, не тільки митники, а всі хто приймають у цьому ганебному явищі ( контрабанді - ред) участь - люди, які працюють на кордоні, представники силових структур", - сказав Данілов.

Він додав, що РНБО ухвалило рішення про санкції щодо першої десятки контрабандистів, "яка відома", і протягом певного часу існування руйнує економічну міць держави.

"Розрахунки,які має Служба безпеки України, які має апарат РНБО каже, про те, що 300 млрд грн в рік Україна недоотримує за рахунок діяльності цих ділків. Президент України сказав, що це перша десятка, але повірте, не остання. Це люди, які мають паспорти України, і не тільки паспорти України, це люди, які створюють свій конгломерат мають зв'язки з іншими країнами і наносять дуже велику шкоду нашій державі", - сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що мова йде не тільки про контрабанду, але і про інші збитки, коли наші виробники не можуть конкурувати із завезеними речима, які уникнули оподаткування

Як повідомив Президент Володимир Зеленський за результатами засідання РНБО 2 квітня, вперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, які очолюють так звану топдесятку українських контрабандистів. Він наголосив, що за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет. При цьому понад 100 мільярдів з них – внаслідок неефективної роботи митниці, сказав Президент.

Також повідомляли, що після засідання Ради Національної безпеки і оборони понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – керівники митниць та митних постів, були відсторонені від виконання своїх посадових обов’язків.

Чорна п'ятниця: заблоковано активи топ-10 українських контрабандистів (відео)

Двох львів'ян РНБО занесла в ТОП-10 контрабандистів України

Митниця - територія тероризму проти України: економічного

Команда Минай в УПЛ може залишитися без копійки: контрабандної

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів