У Польші вже третю добу шукають «невпізнаний об'єкт»

10:11 28 серпня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні у Польщі знову відновили пошуки об’єкта, який прилетів до Польщі під час масованого російського обстрілу.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com

Як заявив заступник міністра національної оборони Станіслав Взьонтек  його обов’язково знайдуть, якщо він ще в країні. Разом із тим, як зазначив посадовець, існує ймовірність того, що об’єкт вилетів з Польщі, пролетівши за межами радіолокаційної видимості.

«Усі ці спекуляції це наслідок аналізу траєкторії польоту та швидкості, з якою він рухався. Усе це відповідає характеристикам «Шахеда». Але навіть, якщо це не є надсучасною конструкцією, все ж несе смертоносну зброю, вибухові речовини».

В ефірі Польського радіо 24 заступник голови Міноборони підтвердив, що, швидше за все, це був безпілотник типу «Шахед», який використовували росіяни.

Заступник міністра пояснив, що об’єкт не збили, оскільки він не становив прямої загрози, а повітряні сили його візуально не ідентифікували.

До пошуку об’єкта залучено понад 100 бійців бригад Територіальної оборони Любліна, а також військові безпілотники та гелікоптери.

Нагадаємо, у понеділок, 26 серпня, о 6.43 за варшавським часом, на територію Польщі поблизу українського міста Червоноград Львівської області залетів повітряний об’єкт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів