Під час масованої атаки рф по Україні у повітряний простір Польщі залетів «невпізнаний об'єкт»

14:40 26 серпня 2024 р.

Фото до новини

У понеділок, 26 серпня, о 6.43 за варшавським часом, на територію Польщі поблизу українського міста Червоноград Львівської області залетів повітряний об’єкт.

Про це повідомляє Оперативне командування видів Збройних сил Польщі, яке цитує Польське радіо, пише Dailylviv.com

 У понеділок, 26 серпня, о 6.43 за варшавським часом, на територію Польщі поблизу українського міста Червоноград Львівської області залетів повітряний об’єкт. Ймовірно він все ще перебуває на території Польщі. Пошуки тривають, повідомив оперативний командувач Збройних сил генерал Мацєй Кліш.

Нагадаємо, у понеділок вранці 15 областей України зазнали масованого ракетного обстрілу з боку Росії. Під атаку потрапили також прикордонні з Польщею регіони.

Оперативний командувач Збройних сил під час брифінгу запевнив, що об'єкт був під «повним контролем, під повним наглядом» і польські Збройні сили були готові його збити. З цього приводу він контактував з міністром національної оборони, віцепрем’єр-міністром Владиславом Косіняком-Камишем та начальником Генерального штабу Війська Польського генералом Вєславом Кукулою.

Читайте також: Поляки підняли у небо авіацію через ракетний обстріл України

Генерал Кліш повідомив, що об'єкт перетнув польський кордон біля українського міста Червоногород. За його словами, цей населений пункт вже кілька разів зазнавав атак російської сторони у зв’язку з тим, що там розташована електростанція.

«Об'єкт зник приблизно через 25 км на території Польщі. Через погодні умови я не зміг дати наказ знищити його, тому що були б недотримані процедури, а саме не було б здійснене візуальне підтвердження. Об’єкт зник з радарів. Об’єкт не був підтверджений ні авіацією союзників, ні польською авіацією, а також об'єкт не був підтверджений візуально вертольотами», – сказав він.

Генерал Кліш зазначив, що об'єкт, ймовірно, все ще перебуває на території Польщі, хоча не виключив, що він міг покинути територію країни. «Я розпочав пошукову операцію», - сказав він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів