У Польщі через протести фермерів госпіталізували 13 поліціянтів

10:11 7 березня 2024 р.

Фото до новини

Влада Польщі розкритикувала протестувальників, які вдалися до сили.

Про це інформують  Polskie Radio та Onet, пише DailyLviv.com. Як відомо, після протесту фермерів у столиці Польщі були госпіталізовані 13 поліціянтів. Один з офіцерів отримав серйозне поранення голови.

Заступник міністра державного майна Польщі Роберт Кропивницький у коментарі ЗМІ розкритикував протестувальників, які перейшли до агресії проти поліціянтів.

"У польській державі неприпустимо створювати такий бунт, навіть в ім’я слушних вимог. У мене склалося враження, що до фермерів, які прийшли висловити свою думку, приєдналися бойовики, які вирішили влаштувати великий бунт у центрі Варшави", - сказав він.

Читайте також: 10 березня польські фермери заблокують кордон з Німеччиною

На думку польського чиновника, правоохоронці діяли правильно, коли розганяли протестувальників газом. При цьому він додав, що не всі фермери вдавалися до сили, а лише кілька десятків учасників акції.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск різко засудив сутички між протестувальниками та поліцією.

Читайте також: Кого поляки звинувачують у блокаді українсько-польського кордону - опитування

"Мені тут нічого додати. Я не буду спілкуватися з хуліганами, я буду говорити тільки з фермерами. Ті, хто порушили закон під час акцій і спричинили такі дії, як, наприклад, важко поранений поліціянти, будуть притягнуті до юридичної відповідальності. Я ставлюся до них не як до демонстрантів-аграріїв, а як до людей, які порушили закон", - сказав він.

Очільник польського уряду додав, що він продовжить діалог з незадоволеними фермерами. Також Туск заявив, що звернувся до єврокомісара з питань сільського господарства Януша Войцеховського щодо вирішення проблеми.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів