У ніч на 1 січня громадський порядок на Львівщині охоронятимуть більше 900 правоохоронців

17:00 31 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook»

Керівник обласного управління Національної поліції Дмитро Загарія запевнив: ««Ми визначили місця, яким правоохоронці повинні приділяти найбільше уваги».

«У Львові та в області охорону громадського порядку забезпечуватимуть під час святкування Нового року більше 900 правоохоронців», – запевнили сьогодні, 31 грудня, в прес-службі (відділі комунікації) Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Основну увагу поліцейські приділятимуть центральній частині Львова та місцям проведення святкових заходів. Тимчасовий виконувач начальника Львівського обласного управління Національної поліції, полковник Дмитро Загарія, повідомив:

«Ми визначили місця, яким правоохоронці повинні приділяти найбільше уваги. Щодо Львова, то це, у першу чергу, проспект Свободи, де встановлена головна ялинка міста, площа Ринок, де традиційно проводяться різні святкові заходи і виступають творчі колективи, а також подібні місця у районах як Львова так і області.

У першу чергу правоохоронці виявлятимуть порушників громадського порядку, не допускатимуть хуліганських дій, особливо з боку нетверезих правопорушників, а також реагуватимуть на всі повідомлення громадян. Наше головне завдання – зробити так, щоб святковий настрій людей не був зіпсований».

Мешканцям, котрі звикли активно святкувати Новий рік, також варто пам’ятати деякі правила: цього року Львівська міськрада заборонила реалізацію та використання на території міста салютів, піротехнічних виробів та інших засобів піротехніки зі світловим, іскровим, димовим, звуковим,змішаними ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв. Тому правоохоронці звертатимуть особливу увагу на порушення цієї заборони і просять громадян не користуватись переліченими виробами.

Є категорія громадян, котрі звикли влаштовувати імпровізовані «застілля» у громадських місцях (на вулицях, під крамницями і кіосками, на лавочках у скверах). Нагадуємо, що це є адміністративним правопорушенням, за яке передбачена відповідальність.

Те ж стосується і водіїв, котрі мали б завжди пам’ятати про те, що відповідальність передбачена також за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Аби убезпечити відзлочинних посягань свій автомобіль краще поставити його на стоянку зохороною. Залишаючи машину на вулиці, варто прибрати із салону абсолютно все, що може привернути увагу зловмисників.

Багато хто відзначає Новий рік та Різдвяні свята не вдома. Про це знають також квартирні злодії, котрі користуються відсутністю власників помешкання й вчиняють крадіжки. Якщо квартира чи будинок не охороняються й необладнані сигналізацією, домовтеся принаймні із сусідами, аби вони приглянули за житлом на час вашої відсутності та одразу ж зателефонували, якщо раптом виникнуть якісь незрозумілі ситуації.

Веселих і спокійних Вам свят».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів