У навчальних закладах Львова – посилені заходи безпеки, – ЛМР

09:32 28 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dso.gov.ua

Як запевнили в середу «Щоденний Львів» у прес-службі міськради, доступ сторонніх людей у навчальні заклади міста, а особливо – до приміщень, де перебувають діти, було обмежено з 1 вересня 2014 року.

У прес-службі запевнили в середу «Щоденний Львів», що в навчальних закладах Львова діють посилені заходи безпеки. У повідомленні також конкретизують:

«Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, зважаючи на нестабільну суспільно-політичну ситуацію, особлива увага у навчальних закладах звертається на охорону закладів та безпеку учасників навчально-виховного процесу. Охорона навчальних закладів у нічний час здійснюється штатними сторожами. А доступ сторонніх людей у навчальні заклади міста, а особливо до приміщень, де перебувають діти, було обмежено з 1 вересня 2014 року.

Одним із основних пріоритетів у роботі управління освіти Львівської міської ради визначено дотримання безпеки життєдіяльності в галузі освіти та усунення або досягнення мінімально-можливого рівня ризику під час навчально-виховного процесу та в побуті. В.о. начальника управління освіти ЛМР. Зоряна Довганик зазначила також:

«Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає. Життєво необхідно надати дітям знання, вміння та розуміння важливості збереження власного життя і здоров’я. Виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації - одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою».

Упродовж квітня – травня та жовтня – листопада 2014 року у дошкільних навчальних закладах міста було проведено Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності, а у загальноосвітніх навчальних закладах міста – Д ні цивільного захисту.  

У навчальних закладах Львова проведено ряд відкритих уроків, виховних годин, тематика яких стосувалася правил пожежної безпеки у побуті та у школі, методики надання домедичної допомоги потерпілим внаслідок травмування, впливу на людину сильно діючих отруйних речовин, проведені заняття з питань уникнення враження мінами та вибухонебезпечними предметами, поведінки у надзвичайній ситуації тощо.  Як додали в управлінні освіти, у СЗШ №6, 10 ім. Святої Марії Магдалени, 32, 36, 43, ССЗШ №2, 8, 46 ім. В. Чорновола, НВК «Школа І ст.-гімназія», ЛАГ, ЛЛГ, НВК ім. В. Симоненка, ССЗШ № 53, ДНЗ № 42 обладнано зовнішнє відеоспостереження, у ССЗШ №4 – система сигналізації; у 43-х загальноосвітніх навчальних закладах міста організовано охорону спеціалізованими охоронними фірмами, за залучені кошти, а у 14-ти – за кошти бюджету. 

Також в управлінні освіти додають, що у навчальних закладах міста ще з 1 вересня 2014 року обмежено доступ сторонніх людей до приміщень, де перебувають діти. Відремонтована огорожа, запасні виходи та підвали очищені від легкозаймистих матеріалів, сміття та зайвих предметів, забезпечені освітленням, діючою вентиляцією, запасом свічок, ліхтарів, вогнегасниками та необхідним запасом питної води.

У дошкільних навчальних закладах закриваються замки при вході на територію, в приміщення (в час, коли діти перебувають у них). По можливості встановлюються електродзвінки для батьків, розглядається перспектива встановлення відеонагляду. 

Окрім того, управлінням освіти видано ряд наказів: «Про забезпечення своєчасного інформування про надзвичайні події у навчальних закладах», «Про вжиття додаткових превентивних заходів щодо протидії тероризму» та «Про проведення заходів щодо протидії терору». Розроблено Методичні рекомендації щодо проведення бесід з питань поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Зоряна Довганик додала: «Після ситуації, яка склалася у 91-й школі, управлінням освіти було видано наказ «Про посилення заходів безпеки у навчальних закладах м. Львова». Також було посилено чергування адміністрації та педагогічних працівників у навчальних закладах міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів