У навчальному центрі на Львівщині розпочали прийом контрактників

23:45 26 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Третина новоприбулих у Старичі вже мають досвід військової служби.

«До 184-го Навчального центру у Старичі почали прибувати перші у 2016 році групи тих, хто бажає служити у Збройних Сил за контрактом», – повідомили сьогодні, 26 січня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також розповіли подробиці:»Усі вони різної долі, але об’єднані спільним бажанням служити в лавах армії. Серед новоприбулих вирізняється Оксана Литвинська з Вінниці.

Ця 48-річна жінка була мобілізована у березні минулого року і прослужила під Попасною та Артемівськом радіотелефоністкою мінометної батареї. І ось тепер вирішила продовжити військову службу за контрактом.

Каже, що після навчання планує одразу ж написати рапорт на АТО. На запитання «чому?» Оксана відповідає: «Є в Конституції України така стаття: кожен українець зобов’язаний захищати свою Батьківщину».

28-річний Микола Жидкевич із Тернопільської області воював добровольцем у зоні АТО в складі окремої ремроти і був демобілізований у вересні минулого року. Каже, що вирішив підписати контракт заради свого восьмирічного сина: «Хочу, щоб моя дитина жила краще за мене. Фінансові питання мене не цікавлять – я маю свої принципи».

31-річний Юрій Якуба із Хмельницької області добровольцем брав участь у АТО. Був стрільцем – помічником гранатометника. Він демобілізувався у травні 2015 року і сьогодні виявив бажання продовжити службу у Збройних Силах за контрактом.

Юрій розповів: «Я маю досвід військової служби і не хочу, щоб у бій ішли необстріляні хлопці. Фінансові питання не є для мене основними. Але я думаю, що своїх військовослужбовців держава не повинна образити». 

Усі контрактники мають пройти загальну військову та фахову підготовку. Навчальний центр на сьогодні спроможний навчити таким спеціальностям: механіки-водії БМП та БТР, екіпажі танків, артилеристи, водії, кухарі.

Старший офіцер відділу по роботі з особовим складом 184-го Навчального Центру полковник Петро Левус пояснив новоприбулим особливості військової підготовки та зробив наголос на відповідальності за порушення військової дисципліни.

«Усі претенденти проходять прискіпливий відбір. Декого одразу ж відсіюють за станом здоров’я. А особливо жорстке ставлення до тих, хто має схильність до вживання алкогольних напоїв», – наголосив полковник Левус.

«Особливістю цих людей є те, що вони усвідомлюють, навіщо прийшли до армії. Третина вже має досвід військової служби, із них половина має досвід бойових дій на сході України в якості мобілізованих. Колишні мобілізовані кажуть, що їх тягне до армії, – підсумував офіцер.

Про це повідомили сьогодні, 26 січня, на сайті львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів