У міськраді внесли зміни до бюджету Львова

15:00 21 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 21 листопада, на засіданні сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про внесення змін до міського бюджету Львова на 2019 рік».

За відповідне рішення проголосували 50 депутатів. Як відзначив Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики, запропоновані зміни погоджені на засіданні комісії фінансів і планування бюджету.

Як ідеться у пояснювальній записці до проекту ухвали, відповідно до розпоряджень Львівської обласної державної адміністрації щодо міжбюджетних трансфертів, збільшується обсяг субвенцій для міського бюджету Львова на 2019 рік на дев’ять мільяонів 917,5 тисячі гривень. У тому числі – субвенція з державного бюджету на грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення для окремих категорій населення, відповідно до законодавства, на суму 1852,4 тисячі гривень; субвенція з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа – 7240,9 тисячі гривень; субвенція з державного бюджету для селищного бюджету Брюховичів на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту – 924,2 тисячі гривень.

Натомість зменшується обсяг субвенції на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на суму 100 тисяч гривень. Відповідно до рішення Львівської обласної ради №897 від 29 жовтня 2019 року передбачена субвенція з обласного бюджету Львівської області для передачі селищному бюджету Брюховичів 1480 тисячі гривень на будівництво водопроводу на вулиці Макаренка в Брюховичах.

Управлінню освіти збільшуються поточні видатки дошкільним закладам освіти на суму 173,9 тисячі гривень та загальноосвітнім навчальним закладам на суму 285,6 тисячі гривень за рахунок передачі субвенції з бюджету розвитку для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

За пропозиціями головних розпорядників коштів пропонується через передачу коштів з загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) передати кошти в сумі 877 тисяч гривень, у тому числі департаменту житлового господарства та інфраструктури збільшити видатки на 700,1 тисячі гривень на внески до статутного капіталу суб`єктів господарювання за рахунок зменшення видатків на Програму підготовки та реалізації грантових проектів із залученням коштів Європейського Союзу (розпорядник коштів – департаменту економічного розвитку), а управлінню освіти субвенцію з державного бюджету в сумі 136,9 тисячі гривень для оснащення ресурсних кімнат у закладах освіти Львова на придбання обладнання, яке за вартістю належить до основних засобів.

Про це повідомили в ЛМР. Як інформував «Щоденний Львів», виконком міськради схвалив бюджет 2020 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів