У Міненерго розповіли чому не працює зв'язок під час вимкнень світла

10:39 5 червня 2024 р.

Фото до новини

У деяких регіонах України залишаються проблеми з "падінням" зв'язку при вимкненнях світла. У Міненерго працюють над їхнім рішенням.

Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі національного телемарафону, пише DailyLviv.com.

"Ще навіть рік назад це питання підіймалося при минулих обстрілах. І відповідні рішення до телекомунікаційних компаній були доведені щодо зобов'язання резервних видів живлення на основні вишки теле-, радіозв'язку та інтернет-зв'язку", - розповів він.

Читайте також: Ситуація зі світлом цього тижня буде складною

Водночас за його словами, в певних регіонах ця проблема нікуди не зникла.

Читайте такожУ «Львівобленерго» повідомили як відбуваються вимкнення на Львівщині

"На сьогодні дійсно таке питання місцями в певних регіонах постає і ми будемо звертати увагу місцевих органів влади для того, щоб закликати і швидко оперативно встановити додаткову резервну генерацію для цих вишок теле-, радіо-, зв'язку. Це важливе питання. Ми на сьогодні маємо деякі звернення, дуже швидко реагуємо та співпрацюємо з колегами, які напряму бачать, де і яка проблематика виникає", - констатував Колісник.

В Україні ввечері вівторка, 4 червня, у деяких областях знову було запроваджено графіки аварійних відключень. Зокрема, світло відключали у Сумській та Львівській областях.

Читайте такожВимкнення електроенергії на Львівщині. Вранці - ГПВ, а ввечері вже ГАВ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів