Ситуація зі світлом цього тижня буде складною

10:20 5 червня 2024 р.

Фото до новини

З початком першого тижня червня ситуація в енергосистемі погіршилася через низку факторів, зокрема, високу температуру, атаку росіян та зменшення обсягів доступної генерації.

Про це в ефірі "Суспільного" повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише DailyLviv.com.

"Є декілька факторів. Перш за все, це досить висока температура, яка супроводжується збільшенням споживання електроенергії. Також остання атака ворога на теплові й гідроелектростанції зменшила і без того невеликі обсяги генерації, які зараз працюють в енергосистемі і яких й до того було недостатньо", - сказав Кудрицький.

Читайте також: У Міненерго розповіли чому не працює зв'язок під час вимкнень світла

Крім того, через хмарність зменшилися обсяги генерації на сонячних електростанціях, а на атомній генерації триває планова ремонтна кампанія.

"Ситуація цього тижня буде складною. Єдине – на вихідних споживання впаде. Це завжди відбувається так, це сталий тренд. Тому на вихідних буде трохи легше", - спрогнозував очільник Укренерго.

Читайте також:  У «Львівобленерго» повідомили як відбуваються відімкнення на Львівщині

Кудрицький також пояснив, як встановлюються ліміти споживання для областей. "Ліміти визначаються від наявної генеруючої потужності. Тобто, скільки у нас електроенергії, умовно кажучи, може виробитись й імпортуватися – стільки ми й розподіляємо між областями", - зазначив він.

За його словами, зміна лімітів можлива або за умови відновлення частини генерації, або при зниженні споживання.

До слова, трохи ліпше енергопостачання Укренерго обіцяє лише в суботу-неділю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів