У Львові знайдено мертвим польського історика (оновлено)

13:29 8 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pohlyad.com

Роберту Кувалеку було 47 років, він працював у Державному музеї Майданеку в Любліні.

«iPress.ua» інформує сьогодні, 8 червня, в повідомленні «Знайдений мертвим польський історик, що зник у Львові»:

«Польський історик Роберт Кувалек, який зник у Львові у четвер, 5 червня знайдений мертвим. Про це повідомляє «Радіо Люблін».

«На жаль, трагічна звістка про смерть Роберта була підтверджена польським консульством у Львові. Дякуємо вам за допомогу в інформуванні громадськості про пошуки зниклого безвісти, в той же час ми закликаємо утриматися від поширення непідтвердженої інформації і поважати  вразливість сім'ї. Повідомляємо вам, що у цій справі ведеться слідство. І тільки після його завершення буде відома офіційна причина смерті Роберта. До того часу ще раз просимо утриматися від зайвих спекуляцій і спокою для ретельної роботи слідчих органів в Україні», – написали в повідомленні друзі і сім'я Роберта Кувалека.

Деталей зникнення і смерті Роберта Кувалека поки що немає. Історика востаннє бачили 5 червня на площі Ринок у Львові.

Тоді він зателефонував дружині і повідомив, що втомився і збирається повернутися в готель. Але в готель він так і не повернувся, його телефон після цього був вимкнутий.

Кувалеку було 47 років, він працював у Державному музеї Майданеку в Любліні. Вже багато років Кувалек їздив до Львова, як гід, що добре орієнтується у місті».

Натомість «Радіо Свобода» інформує сьогодні, 8 червня, в повідомленні «У Львові знайшли мертвим польського історика»:

«У Львові правоохоронці знайшли тіло 47-річного працівника Люблінського музею «Майданек» Роберта Кувалека. Він супроводжував у Львові у ролі гіда групу німецьких туристів.

Дружина поляка звернулась 6 червня у Генеральне консульство Польщі у Львові з проханням знайти чоловіка, з яким востаннє розмовляла 5 червня о 22-й годині. Він тоді сказав, що почувається втомленим і йде у готель.

6 червня львівські правоохоронці, на прохання польського консульства, знайшли польського історика в одному з львівських ресторанів, але він знову пропав.  Як повідомив «Радіо Свобода»  начальник міського управління міліції Сергій Зюбаненко, тіло Роберта Кувалека знайшли без ознак насильницької смерті. Він помер від власної рвотної маси.

За попередньою інформацією правоохоронців, чоловіку, який мав проблеми зі здоров’ям, могло стати недобре від вжитого алкоголю. Тіло покійного у Польщу ще не відправили, оскільки триває слідство».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів