У Львові зірвали сесію міськради (фото, відео)

11:13 12 грудня 2019 р.

Фото до новини

Сьогодні вранці, 12 грудня, представники громадських організацій, добровольці прийшли на сесію Львівської міської ради, що відбувалася у приміщенні Шевченківської райдержадміністрації, на вулиці Липинського 11.

Про це повідомив депутат львівської міської ради, Ігор Зінкевич, пише Варта.

За інформацією видання, представники добровольчих організацій вирішили з’ясувати, чому ЗМІ, які за їх твердженнями належать родині мера, назвали львівські добровольчі організації “тітушками”.

“Початок сесії в Львівській міській раді. Добровольці прийшли до мера задати запитання про те, що в ЗМІ (прим. – Zaxid.net ), які належать родині мера Садового А.І. назвав їх “Галицькими тітушками”. – повідомив депутат.

Під час конфлікту, як видно з відео, були вибиті двері в приміщенні райдержадміністрації.

Пізніше, Олена Живко, голова громадської організації “Об’єднання добровольців” пояснила сьогоднішній протест: “Ми не дозволимо у Львові таке зневажливе ставлення до ветеранів, добровольців. Ми не дивуємось, коли наші фото висять з відповідними підписами на сепаратиських ресурсах, але не дозволимо, щоб люди, які пройшли війну були зневажені в рідному місті. ” 

Головна вимога штурмовиків, яку озвучила голова організації Олена Живко – зняти з сайту ZAXID.NET сюжет «Львівські тітушки – хто вони?» та спецпроект «Ідентифікація тітушок». Окрім того, члени організації вимагають у депутатів загалом «дати оцінку» публікаціям ZAXID.NET, повідомляє Zaxid.net.

За інформацією видання, штурм чоловіків у військовій формі стримували працівники поліції та ЛКП «Муніципальна варта»

Після того, як члени організації «Об’єднання добровольців» увірвалися на сесію, працівники Шевченківської райадміністрації викликали ще один екіпаж поліції. Як повідомив ZAXID.NET керівник управління безпеки міста Юрій Діль, наразі правоохоронці відбирають пояснення у штурмовиків.

У поліціцї наразі офіційно нічого не коментують, хоча на засіданні сесії перебуває Дмитро Міхалець, заступник начальника поліції Львівщини.

Поліцейські проводять слідчі дії, зокрема, знімають відбитки пальців на вхідних дверях, які виламали учасники штурму, та намагаються відібрати пояснення у присутніх на місці події.

Депутатка ЛМР Олена Пасевич запропонувала створити робочу групу, щоб вивчити, у чому полягає конфлікт та дати оцінку діям журналістів ZAXID.NET. Депутати проголосували «за» таке протокольне доручення, створивши робочу групу, у яку увійдуть депутати з усіх фракцій та члени ГО «Об’єднання добровольців». За таке рішення проголосувало 47 депутатів. Після цього голосування штурмовики покинули сесійну залу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів