У Львові згадують, як мити тротуари і вулиці

10:39 31 березня 2020 р.

Фото до новини

Через COVID-19 комунальні служби Львова починають мити вулиці і тротуари, як це було багато років тому.

Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, у Львові продовжують проводити дезінфекцію і миття вулиць, тротуарів, зупинок громадського транспорту, лавок, дитячих майданчиків.
 
«Продовжуємо проводити прибирання міста. Комунальні служби продовжують миття сходових кліток у будинках, дезінфекцію всіх дитячих майданчиків і всіх зупинок, проводимо миття і дезінфекцію хідників і вулиць, лавок, сміттєвих урн. Минулого тижня ми закупили для наших комунальних служб 27 акумуляторних обприскувачів, які вже активно використовуємо в роботі", - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За її словами, також перевізники побутових відходів миють і дезінфікують свої контейнерні майданчики. Про це повідомила пресслужба ЛМР

Для боротьби з антисанітарією таке миття вулиць і тротуарів є корисним. Але воно не буде ефективним для боротьби з коронавірусом, каже завідувачка відділу вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко, доктор медичних наук, професорка медицини, яка уже 30 років вивчає масові інфекційні захворювання.

На думку Алли Мироненко, ефективними методами боротьби з коронавірусом є носіння масок, рукавичок, обробка та миття рук. А дезінфікування зупинок громадського транспорту - ні. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів