Влітку COVID-19 "перепочине", а восени може повернутися

09:29 26 березня 2020 р.

Фото до новини

Такий прогноз зробила завідувачка відділу вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко.

Завідувачка відділу вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко - доктор медичних наук, професорка медицини, яка уже 30 років вивчає масові інфекційні захворювання. В інтерв’ю Радіо Свобода вірусологиня розповіла, що зараз заробітчани повертаються додому, тому ризик поширення хвороби в Україні зростає. Якщо через два тижні після того, як всі приїдуть, буде витриманий карантин і ми вийдемо з цього достойно, тоді побачимо, наскільки він нам потрібен і на який термін. При інтенсивному зростанні кількості хворих і тяжко хворих, вірогідно, що карантин будуть змушені продовжити.

Професорка має надію, що влітку всі респіраторні інфекції, і коронавірус в тому числі, не буде мати такого швидкого та інтенсивного поширення. Можливо, якісь хворі й будуть, але в теплий час року респіраторні хвороби зазвичай не дуже поширюються через інсоляцію, тобто сонце, високу зовнішню температуру, протяги, відкриті вікна. Однак через те, що наше населення неімунне, тобто не стикалося з цим збудником, то восени все може повернутися.

На думку Алли Мироненко, ефективними методами боротьби з коронавірусом є носіння масок, рукавичок, обробка та миття рук. А дезінфікування зупинок громадського транспорту - ні. Навіть закриття громадського транспорту і метро не було необхідним, варто було забезпечити людей масками і не пускати без них у транспорт.

"Щоденний Львів" повідомляв, що у Львові дезінфікують дитячо-спортивні майданчики і на вулицях працюватимуть порохотяги.

Учора ще понад 13,5 тисячі українців повернулися в Україну із-за кордону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів