У Львові запровадять новий дорожній знак

15:20 31 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Депутати Львівської міської ради підтримали в четвер, 31 жовтня, на пленарному засіданні пропозицію внести зміни до ухвали «Про запровадження у м. Львові експериментальних дорожніх знаків».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. Начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів розповів: «Проектом передбачено уніфікувати дорожні знаки і розмітку для позначення місць, призначених для паркування авто, в яких батьки везуть дітей та немовлят. Ці зміни розроблені спільно управлінням транспорту та робочою групою з впровадження ініціативи ЮНІСЕФ «Місто дружнє до дітей та молоді». Зміни пропонують запровадити гендерну нейтральність та забезпечити додаткові можливості для паркування».

Голова комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Юлія Гвоздович нагадала: «На попередньому знаку, затвердженому у 2017 році, була намальована жінка з візочком. Очевидно, що питання батьківства - це не є лише питанням жінок, тому ми вирішили доопрацювати цей дорожній знак. Я особисто виїжджала разом з управлінням транспорту на місця, де будуть нові знаки. Ми поставили собі за мету розмістити їх біля великих супермаркетів, щоб родина, яка їде з дитиною, мала більше місця, аби вивантажити дитячий візок. Ми маємо уже домовленості з певними супермаркетами, вони готові надати окремі місця, але просять затвердити уніфікований дорожній знак». 

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич у ході обговорення запропонував подати нові знаки до Міністерства внутрішніх справ на затвердження. Він також зазначив: «Ми повинні працювати в правовому полі, тому прошу подати експериментальні знаки до МВС, щоб вони були у системі дорожніх знаків. Позаяк, поліція не може притягувати до відповідальності за їх порушення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів