У Львові запрацювало ноу-хау з тимчасової реєстрації для переселенців з Криму і сходу

12:17 14 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

У Львові визначили структуру, яка взяла на себе відповідальність з тимчасової реєстрації переселенців. Це – Центр з обліку бездомних громадян, який є структурою ЛМР.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час відеомосту у Львівському прес-клубі між Львовом і Дніпропетровськом «Переселенці зі сходу: дніпропетровська і львівська формули вирішення проблеми» повідомила повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець

Чиновник розповіла про напрацьовану на Львівщині схему тимчасової реєстрації: «Усім переселенцям, які розселені через наш оперативний штаб, занесені в нашу базу даних, ми видаємо довідку про те, що інформація про них занесена в базу даних. Вона є підставою для звернення в Центр з обліку бездомних».

Зі свого боку головне управління міграційної служби для зручності переселенців відкрило кабінет, своєрідний «дозвольний офіс», де будуть сидіти працівники головного управління ДМС у Львівській області, департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, який володіє базою даних, і працівник Центру з обліку бездомних ЛМР. З понеділка,14 липня, це буде єдиний компактний дозвольний центр, пояснила Оксана Яковець.

«Головне, щоб людина мала тимчасову реєстрацію, але не мала в паспорті жодних відміток,- вважає О. Яковець. – Це дуже важливо, особливо для переселенців з Криму. Бо відмітка в паспорті про тимчасову реєстрацію утруднює їм або повернення на півострів або виїзд на материкову частину».

«Жодна законодавча норма не передбачає цього механізму. У паспорті буде спеціальна вкладка. Але це відповідальність регіональна. Бо іншого механізму немає. Ми мусимо думати про цих людей, мусимо їм допомагати», - наголосила заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів