У Львові запланували 97 майданчиків для вигулу собак

14:48 20 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.molbuk.ua

У Львові планують створити 97 майданчиків для вигулу собак.

Про це повідомили в середу, 20 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли, що на сесії міськради затвердили «Програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019-2023 роки, яка спрямована на облаштування відокремлених майданчиків для вигулу й прогулянкових маршрутів у парках, скверах, інших зелених зонах міста і кварталах зі щільною забудовою». А відтак, у місті з’явиться 97 майданчиків для вигулу собак. Перші з них розпочнуть встановлювати вже наступного року.

В.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Олександр Одинець зазначив: «На сьогодні маємо затверджену програму про створення спеціальної інфраструктури для вигулу собак. Так, ми взяли за досвід інфраструктуру міста Гельсінкі, тому що вона там дуже розвинена і подібна до нашої за вихідними даними. Загалом, ми плануємо по всьому місту розмістити 97 локацій, які будуть нанесені на відповідну мапу та перебуватимуть у загальному online-доступі».

Олександр Одинець додав: «Також будемо облаштовувати три типи локацій: прогулянкові маршрути, маршрути, де власники собак можуть вигулювати своїх улюбленців на повідку, а також бази під тренувально-вигульний майданчик, які дадуть можливість власникам домашніх улюбленців вигулювати їх без повідка, вони будуть оснащені спеціальним сертифікованим обладнанням».

Усі маршрути для вигулу собак матимуть відповідні таблички та контейнери для відходів. На кожній локації буде «QR»-код, відсканувавши який можна буде перейти на загальну мапу, де будуть нанесені інші пункти вигулу, ветаптеки та ветклініки.

Загалом, передбачається, що в місті буде 27 майданчиків для вигулу собак, на яких власники зможуть вигулювати своїх улюбленців без повідка, 21 закритий тренувально-вигульний майданчик та 49 прогулянкових маршрутів. До облаштування локацій у всіх районах міста планують приступати вже наступного року. Кожен проєкт матиме візуалізацію, яка буде оприлюднена для власників тварин та мешканців.

Як інформував «ЩЛ», у Львові реконструюють освітлення на в’їздах у місто.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів