У Львові заборонили продаж тютюнових виробів

09:07 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

Хоч регулювання обігу, згідно законодавства, здійснюється виключно законами України.

Учора, 23 вересня, пізно увечері більшість депутатів Львівської міськради подолали 17 вето міського голови Андрія Садового на їхні рішення. А в тому числі – на проект ухвали «Про врегулювання питання торгівлі тютюновими виробами у тимчасових спорудах».

Таким чином вони, як повідомляють «Львівські новини», заборонили продаж на території міста тютюнових виробів у будь-яких точках. Причому ця заборона, як випливає із ухвали, діятиме цілодобово і поширюватимеься на всі види тютюну.

За це рішення, як передають присутні на сесії журналісти, проголосували 68 депутатів. У кулуарах депутати висловлювали задоволення від того, що відтепер місто буде «вільним від тютюнового диму». Мабуть, зауважують «Львівські новини», на настрій депутатів вплинула настанова Ірини Фаріон, яка наприкінці минулого тижня вимагала заборонити продаж тютюну в Україні, виголосивши нове гасло партії: «Досить обкурювати українців!».

Але наразі нвідомо те, чи набуде чинності заборона продажу на території міста тютюнових виробів у будь-яких точках продажу. Адже згідно діючого українського законодавства, регулювання обігу тютюнових виробів здійснюється виключно законами України.

«Львівські новини» цитують міського голови Андрія Садового, який сказав, що хоч не поділяє звичку багатьох людей до паління, втім, вважає зазначену ухвалу такою, що суперечить чинному законодавству. Та й експерти, за інформацією «Львівських новин», «прогнозують, що проголосоване рішення може завдати серйозного удару по бюджету «Свободи», адже  відомо, що більшість значна частина тютюнового ринку Львова контролюється симпатиками цієї партії».

Утім, навіть якби заборона продажа на території міста тютюнових виробів була законною, то й цим благим наміром була б, радше, вимощена дорога в пекло. Адже навряд чи нею не скористалися б ті пенсіонерки, котрі, щоб вижити, продають, наприклад, технічний спирт, розбавлений водою, але називають це горілкою.

Однак вмирають від неї швидше, аніж від нікотину. А оскільки депутати міської ради навряд чи не читали про те, що «сухий закон» у США неабияк посприяв розквіту там мафії, то, радше, своєю забороною продажу тютюнових виробів прагнули набрати зайвий електоральний бал у протистоянні проти міського голови.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів