У Львові виїхали на маршрути 30% автобусів

14:00 20 березня 2020 р.

Фото до новини

Ситуація з роботою громадського транспорту Львова залишається складною.

Про це повідомили в п’ятницю, 20 березня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Через вступ в дію постанови Кабінету міністрів, відповідно до якої в одному транспортному засобі мають перевозити не більше 10 пасажирів, та неможливістю водіїв добратися на роботу через призупинення курсування приміських маршрутів, сьогодні на міські маршрути виїхали 30% автобусів приватних перевізників. Натомість комунальний транспорт, як наголосила, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, працює добре, тому сьогодні вся надія на його роботу».

Ірина Маруняк зазначила: «Транспорт виїхав на маршрути, але є проблема з приватними перевізниками. Угоди, які уклало АТП-1 з приватними перевізниками на перевезення, практично не діють, приватники не виходять на рейси. Виїхало приблизно 30% від загальної кількості. Вчора цей показник становив 10%. Тому надія лише на комунальний транспорт, він працює якісно і перевозить наших мешканців».

«Станом на ранок весь електротранспорт є на лінії, відповідно до плану — тролейбуси і трамваї. Є один випадок накладення штрафу на водія трамваю, бо у трамваї було 33 особи, троє людей стояло. Відповідно, поліція зупинила цей трамвай і накладено штраф на водія», – поінформували також у ЛМР.

Заступниця міського голови також повідомила: «Працюють автобуси АТП-1.
Отож сьогодні в основному працює комунальний транспорт і буде працювати у вихідні дні також, у такому режимі. Ми контролюємо ситуацію, щодня виїжджаємо на лінії, дивимось, наскільки якісно працює транспорт. Щодня транспорт дезінфікують та миють. Водії забезпечені засобами захисту».

Ірина Маруняк також зауважила: Прохання до мешканців, особливо, які мають більше 60 років, щоб залишались вдома, зайвий раз не виходили на вулицю, щоб до них прийшли діти і принесли необхідні речі. Це безпека людей і вони це повинні розуміти. Треба дбати про свою безпеку, безпеку своїх рідних. Будьмо обачними, цінуймо один одного, дбаймо про себе».

Як інформував «Щоденний Львів», на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили призупинити на час карантину пільговий проїзд у транспорті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів