У Львові призупинять пільговий проїзд у транспорті

17:35 19 березня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: mykolaiv-rda.gov.ua

На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили призупинити на час карантину пільговий проїзд у транспорті.

Про це повідомили в четвер, 19 березня, у Львівській міськраді. Міський голова Львова Андрій Садовий пояснив: «Ситуація з транспортом складна. Це зумовлено тим, що вступила в дію постанова Кабінету міністрів, відповідно до якої в одному транспортному засобі мають перевозити не більше 10 осіб. Багато маршруток сьогодні не виїхало на рейси ще й через те, що призупинили курсувати приміські маршрути, а багато водіїв живе в селах і не змогли добратися на роботу».

Андрій Садовий також зазначив: «Тому сьогодні на ранок вихід автобусів АТП-1 на маршрути становив понад 40%, а приватних теж приблизно 40%, тролейбуси та трамваї були в більшій кількості. В обід на маршрутах приватних перевізників їздило лише 10%. Відповідно було багато скарг від мешканців на роботу транспорту. Було багато конфліктних ситуації, були бійки, було так, що транспорт простоював більше 1 години».

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк доповіла: «Від сьогоднішнього дня працює поліція і Укртрансбезпека, які накладають штрафи на водіїв і перевізників, які не дотримуються постанови, і в транспорті є більше ніж 10 пасажирів. Поліція вже винесла п’ять постанов по 17 тисяч гривень на водіїв. Завтра будуть ще жорсткіші методи», – поінформували також у ЛМР.

«Відповідно, для врегулювання ситуації, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про призупинення безкоштовного перевезення у громадському транспорті Львова осіб усіх пільгових категорій. Рішення вступить у дію з понеділка, 23 березня, і діятиме до закінчення карантину», – розповіли також у ЛМР.

«Присутні на онлайн-засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій представники патрульна поліції відзначили, що можна організувати окреме довезення на роботу людей, які забезпечують життєдіяльність міста, розробити маршрути, укласти угоди з перевізниками. Такі маршрути штрафувати не будуть», – повідомили також у ЛМР.

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові ушпиталили з підозрою на коронавірус «Covid-19» 27 людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів