У Львові встановили "інтелектуальний" світлофор за 1 млн 262 тис грн

12:50 16 квітня 2020 р.

Фото до новини

На в’їзді в місто, зі сторони вул. Кульпарківської, встановили інтелектуальний світлофор. Особливість світлофора в тому, що встановлені сенсори фіксують швидкість руху авто ще за 600 м до міста, і регулюють вмикання червоного або зеленого світла, залежно від швидкості.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Зараз світлофор працює у тестовому режимі. За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, такий світлофор вперше встановили у Львові. Його завдання унеможливити ДТП і дисциплінувати водіїв дотримуватися правил дорожнього руху.

«На в’їзді в місто, зі сторони вул. Кульпарківської, були часті ДТП. Тому на міській комісії з безпеки дорожнього руху розглядали це питання, і було рекомендовано встановити світлофор.

У чому особливість його роботи? За 600 м до самого світлофора встановлений сенсор, який фіксує з якою швидкістю рухається автомобіль у місто. Як правило, коли з Окружної машини їдуть в місто, то вони рухаються на великій швидкості. Отож, за 600 м сенсор фіксує швидкість авто. Далі, за 300 м до світлофора, розміщений ще один сенсор і табло, які також визначають і показують швидкість руху машини. Якщо швидкість більша 60 км, то на світлофорі загоряється червоне світло. Відповідно, машина мусить зупинитися. Якщо ж авто їде зі швидкість меншою 60 км, то горить зелене світло, і водій спокійно заїздить у місто.

Паралельно, на в’їзді в місто з вул. Кульпарківська, ми встановили і дорожні знаки, які показують, якою має бути швидкість руху авто. Спочатку стоїть знак 90 км, потім 70 км, і найближче до міста — знак 50 км.

Отож, щоб унеможливити ДТП та дисциплінувати водіїв, ми встановили відповідні дорожні знаки, яких мають дотримуватися водії, а також встановили сенсори, які автоматично фіксують швидкість руху автомобіля і забезпечують вмикання відповідного кольору світлофора. Водії мають розуміти, що найперше потрібно реагувати на знаки, і тоді для них буде завжди горіти зелене світло", — розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, зараз світлофорний об’єкт працює в тестовому режимі. Після введення його в експлуатацію світлофор передадуть на баланс ЛКП «Львівавтодор». Вартість такого світлофора 1 млн 262 тис грн.

«Якщо його робота покаже хороші результати, то в перспективі, за рекомендацією поліції, такі світлофори можуть бути встановлені і в інших місцях міста, де трапляються часті ДТП, і є небезпека для мешканців під час дорожнього руху», — додала посадовиця.

Нагадаємо, у Львові встановлено 28 «розумних» світлофорів.

 



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/278370-na-vizdi-v-misto-zi-storony-vul-kulparkivskoi-vstanovyly-intelektualnyi-svitlofor

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів