У Львові вручили ключі від квартир військовим і родинам полеглих на сході України (відео, оновлено)

23:54 6 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Для учасників АТО в нашому місті придбали 11 однокімнатних, п’ять двокімнатних та три трикімнатні квартири.

«14 сімей загиблих, троє військовослужбовців, які втратили функціональні можливості, а також двоє інвалідів війни – учасників АТО – отримали квартири у багатоповерхівках Львова», – повідомили сьогодні, 6 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Ключі, охоронні свідоцтва на житло та маленькі символічні дідухи сьогодні урочисто вручив міський голова Львова Андрій Садовий. Упродовж листопада та грудня минулого року у місті відбулося п’ят конкурсів пропозицій з придбання житла. За їх результатами, департамент житлового господарства та інфраструктури придбав 11 однокімнатних, п’ять двокімнатних та три трикімнатні квартири для учасників АТО на вулицях Ільмовій, Науковій, Кам’янецькій, Пасічній, Княгині Ольги та Лісній. Минулого тижня Львівська міська рада уклала відповідні договори купівлі-продажу. Сьогодні ж у приміщенні Львівської ратуші міський голова урочисто віддав ключі від закуплених квартир сім’ям 18 військовослужбовців:

Валентину Радику – учаснику АТО, який втратив функціональні можливості нижніх кінцівок – ключі від двокімнатної квартири площею 57,2 квадратних метрів,

Сергію Романовському – учаснику АТО, інваліду війни другої групи, який втратив функціональні можливості нижніх кінцівок – ключі від трикімнатної квартири площею 85,7 квадратних метрів,

Володимир Вишневському Вікторович учасник АТО, що втратив функціональні можливості нижніх кінцівок – учаснику АТО, інваліду війни другої групи, який втратив функціональні можливості нижніх кінцівок – ключі від трикімнатної квартири площею 87,7 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Віктора Лущика – ключі від однокімнатної квартири площею 45,5 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Кирила Андреєнка – ключі від однокімнатної квартири площею 48,7 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Юрія Нагорного – ключі від двокімнатної квартири площею 66,5 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Юрія Думанського– ключі від однокімнатної квартири площею 47,9 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Владислава Муравйова – ключі від двокімнатної квартири площею 65,8 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Романа Скаковського – ключі від однокімнатної квартири площею 45,2 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Анатолія Гаврилюка – ключі від двокімнатної квартири площею 69,9 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Тараса Драбика – ключі від однокімнатної квартири площею 48 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Андрія Дудина – ключі від однокімнатної квартири площею 58,7 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Віктора Чернюха – ключі від двокімнатної квартири площею 58,7 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Дмитра Жовтого – ключі від однокімнатної квартири площею 46 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Сергія Грачова – ключі від трикімнатної квартири площею 87,7 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Євгена Іванова – ключі від однокімнатної квартири площею 42,6 квадратних метрів,

родині полеглого учасника АТО Назарія Попадика – ключі від однокімнатної квартири площею 42,5 квадратних метрів,

Денис Соловею – учаснику АТО, інваліду війни другої групи  – ключі від однокімнатної квартири площею  45,3 квадратних метрів.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Спільними зусиллями і Міністерства соціальної політики, і Львівської міської ради, ми знайшли можливість придбати 19 квартир для тих сімей, які зараз цього найбільше потребують. Тому сьогодні в мене велика приємність вручити присутнім охоронні свідоцтва на помешкання, щоб уже цього року вони мали більше тепла. Звичайно, це не компенсує ті біль та втрати, які є, але я думаю, що треба рухатися далі і жити». 

Опісля Андрій Садовий запросив сім’ї військовослужбовців долучитись до винесення та встановлення Різдвяного Дідуха на площі Яворського.  Він зазначив при цьому: «У нас у Львові вже дуже багато років є хороша традиція: у передчас Святвечора міський голова разом із найшанованішими людьми ідуть з міської ради ходою і встановлює великий міський дідух, який є символом добра, миру, злагоди. І для мене дуже велика приємність запросити присутніх доєднались до нашої ходи. Для цього кожному з них ми даємо маленький дідушок».

Також сьогодні міський голова завітає до військового госпіталю, аби вручити ключі та охоронне свідоцтво на житло учаснику АТО – інваліду війни другоої групи Руслану Філіпсонову. Військовослужбовець перебуває на довготривалому лікуванні і вже переніс понад 50 операцій. Він отримає від міста однокімнатну квартиру, площею 42,6 к квадратних метрів. 

Зазначимо, що загальна вартість придбаних квартир становить понад 18 мільйонів гривень. Із них майже 2,5 міотйона – кошти міського бюджету, та 15,9 мільйона – державного бюджету».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів