У Львові вперше в Україні отримали в пологовому будинку свідоцтво про народження (відео, оновлено)

16:52 18 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив у п’ятницю: «Львів став майданчиком, де кожна мати, яка народжує, буде отримувати без черги, без бюрократії перший документ своєї дитини».

Сьогодні Львів став першим в Україні містом, де видали свідоцтва про народження дитини одразу у пологовому будинку. Міністр юстиції України Павло Петренко та міський голова Львова Андрій Садовий презентували проект у Міському комунальному клінічному пологовому будинку №1, де видали перші 13 свідоцтв про народження дітей. Павло Петренко зазначив при цьому:

«У Львові ми вперше започаткували дуже, здавалось, просту, але потрібну ініціативу – коли наші українські мами, батьки після народження дитини замість того, щоб займатись бюрократією, стояти в черзі в РАГСах, можуть отримати свідоцтво безпосередньо в пологовому будинку. Ця проста ініціатива є тим кроком назустріч людям, і тими справами, які повинна робити держава у всіх сферах.

Сьогодні ми приїхали до цього пологового будинку, який завдяки мерії знаходиться в дуже гарному стані, для того, щоб зробити свій маленький внесок для комфорту українок. Ми запроваджуємо тут перший, але думаю, що не останній, оскільки згодом така послуга буде і в інших пологових будинках Львова та інших областях, пілотний проект по видачі свідоцтв про народження наших нових українців безпосередньо в пологовому будинку.

До речі, для відома наших львів’янок, для цього вам або вашим родичам достатньо заповнити заяву у фахівців Мінюсту, які знаходяться тут, у будинку і одразу ж на місці дуже швидко наші працівники видадуть свідоцтво про народження. Переконаний, що спільними зусиллями ми будемо успішними і Львів став майданчиком, де кожна мати, яка народжує, буде отримувати без черги, без бюрократії перший документ своєї дитини».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий сказав із цього ж приводу:

«Це символічно, що Львів, як місто ІТ, при народженні дитини одразу видає їй перший документ без черги, без приниження. Я би дуже хотів, щоб ті діти, які тут народжуються, щоб вони у своєму житті забули, що таке черги, бюрократія, корупція, інші речі, для цього дуже багато треба працювати, але ми станемо на правильний шлях тому, що новітні технології дають таку можливість. Тому львів’янки, українки більше народжуйте, а влада буде робити те, що вона має робити – створювати комфорт для проживання, щоб ми жили по всіх законах здорового глузду і по Заповідях Божих.

Ми починаємо з нашого Міського полового будинку і рухаємося дуже швидко. Від сьогодні кожна мама,  яка тут народжує, може отримати свідоцтво на місці.  Безперечно, що по всіх інших пологових будинках Львова також будемо впроваджувати цей сервіс. Велика подяка пану міністру, що він довірив нам цю можливість і я думаю, що буквально за тиждень часу ми введемо цю послугу в інших пологових будинках». 

За словами в.о. начальника Головного управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського, органи юстиції готові виконувати це завдання якісно і належно. Уповноважений працівник буде приходити у пологовий будинок, де збиратиме заяви на отримання свідоцтва та дуже швидко буде їх видавати. Дану послугу органи юстиції зможуть надавати щоденно.

Про це повідомили сьогодні, 18 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де невдовзі розповіли також:

«У Львові розвивають різні електронні послуги та сервіси для мешканців, а також спрощують процедуру отримання необхідних послуг. Відтак, вже невдовзі у всіх пологових будинках та відділеннях міста батьки зможуть отримувати свідоцтва про народження дитини.

Перші 13 документів сьогодні урочисто видали породіллям у міському пологовому будинку на вулиці Мечникова. міський голова Львова Андрій Садовий розповів:

«З цього тижня ми починаємо у Львові новий сервіс. Після народження батьки мають можливість автоматично отримати посвідчення про народження дитини прямо в пологовому будинку. Не потрібно більше ходити тижнями по інстанціях і вистоювати в чергах.

Сподіваюсь, вже найближчим часом ми взагалі забудемо, що таке черги і ходіння за документами. Нагадаю, на сайті міської ради ви вже можете відкрити свій особистий кабінет і отримати ряд послуг і довідок, не відходячи від екрану комп’ютера. Закликаю всіх активно цим користуватися».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів