У Львові відкрили осередок для молоді з особливими потребами

16:05 28 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові реалізували спільний проект міської ради та навчально-реабілітаційного центру «Джерело» – осередок для людей з особливими потребами на вулиці Хмельницького, 195.

Про це повідомили у вівторок, 28 січня, у Львівській міськраді. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Це вже третій наш центр, який ми робимо спільно з «Джерелом» для дітей з особливими потребами, тут у нас молодь з особливими потребами. Це велика допомога для родини, бо молоді люди тут приходять і роблять реальні речі. Ми домовилися, що дамо наступний крок, щоб вони робили корисні ужиткові речі, щоб вони з цього мали особистий дохід, бо їм також потрібні кишенькові гроші. Ми плануємо відкрити ще чотири такі центри, щоб у кожному районі міста був центр. Так ми вивільняємо «Джерело», куди можуть приходити нові діти, там вони отримують специфічні навики».

Андрій Садовий також розповів: «Вони тут працюють з глиною, її купують у Слов'янську. Я би дуже хотів, щоб ми такі майстерні почали робити у наших львівських школах, бо трудове навчання має бути завжди у фокусі. Дитина має під час навчання у школі отримати навики, в тому числі, навики трудового навчання. Тому цей експеримент буде продовжений і піде далі. Вони задоволені, ми задоволені, є користь, ці речі можна комусь подарувати і тепло перейде».

Як інформував «ЩЛ», Центр реабілітації на Львівщині отримає спецавтобус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів