У Львові відбулося виїзне засідання Пенсійного фонду

15:15 4 листопада 2016 р.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко доручив якнайшвидше здійснити необхідні перерахунки у зв'язку з підвищенням мінімальної пенсії з 1 грудня цього року.

Як повідомили сьогодні, 4 листопада, в прес-службі облдержадміністрації, у п'ятницю у Львові відбулося виїзне засідання правління Пенсійного фонду України за участю віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка. Він, зокрема, зазначив, що ініціатива Уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 до 3200 гривень дозволить залучити додатковий ресурс до бюджету Пенсійного фонду України.

Віце-прем’єр доручив Пенсійному фонду якнайшвидше здійснити необхідні перерахунки у зв'язку з підвищенням мінімальної пенсії з 1 грудня цього року. Павло Розенко зазначив при цьому: «Ми чудово розуміємо, що в «сірій», напівлегальній, економіці пенсійні внески сплачуються із мінімальної зарплати. Таким чином, із підвищенням розміру заробітної плати ми прогнозуємо і збільшення надходжень до Пенсійного фонду України. Зокрема, сподіваємося отримати додатковий ресурс, який зможемо використати для балансування бюджету ПФ або для проведення нових пенсійних програм».

Зокрема, за словами Павла Розенка, надзвичайно актуальним на сьогодні є процес осучаснення пенсій для п’яти мільйонів пенсіонерів. Віце-прем’єр наголосив: «Для близько п’яти мільйонів пенсіонерів процес осучаснення був заморожений ще три роки тому. Тому я сподіваюся, що найближчим часом ми спільно з Мінсоцполітики та Мінфіном відпрацюємо єдину модель осучаснення пенсій, яку ми зобов’язані реалізувати вже в наступному році».

Також віце-прем’єр-міністр доручив у найкоротші терміни здійснити необхідні перерахунки у зв’язку з підвищенням розміру мінімальної пенсії з 1 грудня 2016 року. Павло Розенко запевнив при цьому: «Ми маємо достатні можливості для того, щоб з 1 грудня 2016 року забезпечити підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної пенсії на 10%. Тому завдання перед Пенсійним фондом – якнайшвидше забезпечити необхідні перерахунки».

Віце-прем’єр також зауважив, що в цьому році борг Пенсійного фонду перед Держказначейством скоротився майже на 2,5 млрд. гривень. Він також підкреслив: «Тобто у цьому році ми не лише не беремо жодних позик у Держказначействі, а навпаки – погашаємо заборгованості, які накопичилися за попередні роки..

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, зі свого боку, подякував членам Пенсійного фонду України за роботу та відзначив якісну роботу відповідних львівських відділень. Олег Синютка зазначив: «Дуже приємно, що багато позитивного чую про роботу наших львівських відділень Пенсійного фонду України, адже ми хочемо бути прикладом для інших. У Львівській області працюють люди, котрі віддані своїй професії, тому дуже важливо, аби у майбутньому вони мали достойні доходи та пенсії. Учора Президент України під час візиту на Львівщину висловив ініціативу збільшити з 1 грудня розмір пенсійного забезпечення. Зокрема, дуже важливо, аби люди пенсійного віку мали вищу пенсію, аніж мінімальна. Тому перш за все потрібно стимулювати працедавців оформляти найманим працівникам оплату праці легальним способом. А загалом я переконаний, що ця ініціатива та ініціатива щодо підвищення мінімального розміру заробітної плати покращить життя наших громадян».

Під час виїзного засідання Пенсійного фонду, зокрема, обговорили стан виконання у січні-жовтні 2016 року плану його роботи, бюджету та завданьстан організації роботи з пенсійного забезпечення, обслуговування громадян, впровадження централізованих технологій призначення та виплати пенсій, внесення змін до Положення про організацію правової роботи в Пенсійному фонді України, стан виконання головними управліннями Пенсійного фонду України в Львівській, Тернопільській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській областях відповідних завдань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів