У Львові вчаділи цього року 115 людей

18:00 16 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: Світлина з архіву

У міськраді підрахували: «Від початку 2018 року у Львові сталося 59 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждало 115 людей, 37 із яких – діти».

Про це повідомили у вівторок, 16 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Порушення правил безпеки при експлуатації в холодну пору року пічного і газового опалення – поширена причина виникнення пожеж у побуті та нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням чадним газом. Від початку 2018 року у Львові сталося 59 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждало 115 осіб, з них — 37 дітей. На жаль, не обійшлося без смертельних випадків – обліковано сім летальних наслідків отруєння».

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький наголосив: «Головною причиною отруєння чадним газом є необережність самих мешканців. Двічі на рік міська комісія ТЕБ і НС розглядає питання перевірки димових вентиляційних каналів, але завдяки мешканцям ця робота часто проводиться формально. Тому що коли приходять перевіряти, людина підписується на порозі, категорично не пускає у кімнату. Люди просто не думають про свою безпеку».

«Друга проблема – це ті будинки і квартири, які здаються в оренду. Бо, як правило, ці отруєння чадним газом бувають у квартирах, які винаймають. Третя проблема — в тому, що отруєння дітей є виключною проблемою батьків, дорослих. Мама чи бабуся могла і не відчути концентрації, бо до 10% людина не відчуває карбоксу, а для дитини від 5% карбоксу – це вже ураження!», – додав Віктор Іваніцький

«Коли посилюються пориви вітру і трапляються перепади тиску у повітрі, порушується тяга у димових та вентиляційних каналах, що значно ускладнює роботу газового та пічного опалення. Основними ж причинами отруєння чадним газом є недбале ставлення до газових приладів, неуважність, герметичність вікон, вхідних дверей і відсутність при цьому провітрювачів, недотримання елементарних правил безпеки», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів