У Львові продовжують збирати підписи під зверненням до прокурора щодо звалища (+відео)

16:40 18 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: volynnews.com

У вівторок, 19 липня, акція відбуватиметься біля супермаркету «Арсен»на проспекті Чорновола.

«Учасники суспільного Центру боротьби з бездіяльністю проводять збір підписів львів'ян під колективним зверненням до прокурора Львівської області щодо порушення правил екологічної безпеки та території Грибовицького сміттєзвалища», – повідомили сьогодні, 18 липня, «Щоденномк Львову», в прес-службі ГО «Розвиток Громади» , де також розповіли подробиці:

«Підписи збирають щодня з 16:00 до 18:00 у різних районах Львова. Зокрема, у тексті колективного звернення львів’яни просять правоохоронців провести повну та об’єктивну перевірку фактів щодо порушення  правил екологічної безпеки на Грибовицькому сміттєзвалищі, невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення. 

Львів’яни просять відкрити кримінальні провадження внаслідок встановлення предметів складів злочинів з метою захисту законних екологічних прав та інтересів громади міста Львова та притягнення винних осіб до відповідальності. А тексті звернення йдеться також:

«Засновником та органом управління ЛКП «Збиранка» є департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Своєю чергою, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР відповідно до ухвал Львівської міської ради є підконтрольним голові міста Львова.

Таким чином, на голову міста Львова, в особі Садового Андрія Івановича, покладено обов’язок  щодо належного контролю за безпечним поводженням з відходами та запобіганню негативному впливу їх на навколишнє середовище і здоров’я людей, а також щодо вжиття відповідних заходів для ліквідації несанкціонованих та непридатних для використання звалищ відходів».  Просимо провести повну та об’єктивну перевірку викладених фактів щодо порушення  правил екологічної безпеки, невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення, в результаті якої відкрити кримінальні провадження внаслідок встановлення предметів складів злочинів передбачених Кримінальним кодексом України, з метою захисту законних екологічних прав та інтересів громади міста Львова та притягнення винних осіб до відповідальності».

Збір підписів стартував 14 липня під стінами Львівської міської ради і буде продовжуватись у всіх районах Львова. На сьогодні, вже зібрали понад півтисячі підписів львів’ян під колективним зверненням до обласного прокурора.

Акція триватиме щодня з 16:00 до 18:00. Адреси, де проводитимуть збір підписів цього тижня: у вівторок, 19 липня, – біля супермаркету «Арсен»на проспекті Чорновола, у середу, 20 липня, – біля супермаркету «Сільпо» («Балатон») на вулиці Гетьмана Мазепи,  у четвер 21 липня – біля Привокзального ринку на вулиці Городоцькій,  у п’ятницю, 22 липня, – біля Левандівського ринку на вулиці Широкій.

Ініціаторами збору підписів виступили ГО «Розвиток Громади», ВПВ «Патріот», УСУ АТО, Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих. Нагадаємо,  що Центр боротьби з бездіяльністю ЛМР утворився в продовження акції «Наобіцяв, а не зробив», яка розпочалась ще 22 червня цього року». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів