У Львові суд зобов’язав забудовника відновити пам’ятку

09:18 13 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: wikimedia.org

Про це повідомляє сьогодні, 13 лютого, прес-служба міської ради.

Як поінформувала її начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, Сихівський районний суд зобов’язав забудовника відновити пам’ятку історії та мистецтва – будинок українського композитора Ярослава Ярославенка. Гелена Пайонкевич зазначила також:

«11 лютого Сихівський районний суд виніс рішення про зобов’язання забудовника Ростислава Мельника відновити будинок на вулиці Ярославенка, 30 у відповідності до поданого проекту. Хочемо подякувати громадськості, зокрема, активно до цього процесу долучилися мешканці вулиці Ярославенка, журналісти, відомі люди. Нам надали можливість ознайомитися з архівними матеріалами, що слугувало, в тому числі, основою для виготовлення проекту відновлення цього будинку. 

Часто можна побачити в пресі, що в знесенні будинку звинувачують виконавчий комітет. Але якщо уважно почитати рішення виконавчого комітету, то йдеться по те, що забудовнику був наданий дозвіл тільки на проектування, аж ніяк не на будівництво. Урахування всіх цих моментів послугувало основою рішення суду.

Для міста це принципова справа. Ми очікуємо, що забудовник подасть апеляцію, але ми свою позицію будемо тримати».

Прес-служба міської ради також нагадує, що будинок на вулиці Ярославенка, 30 є пам'яткою історії та мистецтва №1297 за рішенням виконкому Львівської облради від 1982 року, однак після того, як його в січні 2008 року викупив у родини Ярославенка та ще двом сімей Ростислав Мельник, він спершу зняв зі споруди пам’ятну таблицю, а 11 вересня 2008 року зруйнував будинок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів