У Львові створюють Штаб безпеки й Муніципальну дружину (відео)

21:10 19 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/euromaidanlviv/photos_stream

Міський голова Андрій Садовий сподівається, що вони виконуватимуть функції правоохоронців.


Відео: lvivadm

Очільник Львова заявив у середу у відеозверненні, що в місті через зупинку роботи силових структур львів'яни створять власні правоохоронні органи – Штаб безпеки та Муніципальну дружину. Дослівно ж він повідомив:

«Приниження людської гідності, вбивства людей у Києві, нехтування елементарними правами українців привели до найбільшого насильства в історії незалежності України та викликали закономірне обурення у тому числі і львів'ян. Минулої ночі, внаслідок масштабного протесту, у місті практично перестали повноцінно працювати силові структури. З відділень міліції невідомими було викрадено кілька сотень одиниць зброї».

Відтак Андрій Садовий наголосив, що його завданням номер один є забезпечення безпеки жителів міста. Він додав, що володіє інформацією про те, що ситуацією відсутності силових органів можуть скористатись кримінальні угрупування, провокатори та банальні хулігани.

У зв'язку з цим Міський голова здійснив такі кроки:

- У Львові створено Штаб безпеки, який координує заступник міської голови генерал-лейтенант армії Володмир Шевчук.

- У рамках Муніципальної дружини міста створені патрульні групи, до яких увійдуть працівники львівських підприємств, друдини самооборони, авто майдану. Керівник муніципальної дружини полковник – Ігор Темнов.

Учасники патрульних груп новитимуть на собі яскравожовті жилети із гербом міста спереду та надписом «Охорона Львова» ззаду. Садовий також додав, що у місці не працює служба 102 і заявив, що відтепер жителям міста потрібно телефонувати на гарячу лінію міста 297-59-11».

Про це інформує сьогодні, 19 лютого, «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів