У Львові спрямують на відновлення аварійних об’єктів кошти з резервного фонду

12:48 11 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій погодила в середу, 11 вересня, низку рішень про спрямування коштів з резервного фонду міського бюджету на невідкладні аварійно-відновлювальні роботи.

Про це повідомили в середу, 11 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Відновлення потребують конструкційні елементи житлового будинку №348 на вулиці Шевченка й підпірні стінки на вулицях Генерала Тарнавського, 35, Ужгородській, 2а, вулиці Франка, 113-115, Венеціанова, 13 та площі Данила Галицького, 4. Окрім того, комісія погодила спрямування коштів на демонтаж металевої труби на вулиці Дем’янській, 18а».

Голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський зазначив: «Підпірна стінка біля житлового будинку №35 на вулиці Генерала Тарнавського – у критичному аварійному стані. Вона – в закритому дворі, і якщо буде подальше руйнування – а це восьмиповерховий будинок, то вона може завалити цей будинок. Вартість виконання аварійно відновлювальних робіт – один мільйон 774 тисяч гривень».

Начальник управління житлового господарства ЛМР Олександр Одинець розповів: «Спостерігається руйнування кладки, а в нижній частині відсутнє належне водовідведення, тому роботи потрібно виконати терміново».

«Комісія погодила рішення про спрямування коштів на відновлення чотирьох аварійних підпірних стінок у Галицькому районі вулицях Ужгородська, 2а, Івана Франка, 113-115, вулиці Венеціанова, 13 та площі Данила Галицького, 4», – поінформували також у міськраді.

Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля повідомив: «За результатами обстежень підпірних стінок в районі, у нас було виявлено кілька підпірних стінок, які перебувають в аварійному стані і загрожують мешканцям. Одна з таких підпірних стінок – на вулиці Ужгородській, 2а. Розроблений кошторис – вартість аварійно-відновлювальних робіт становить 616 тисяч гривень».

Заступниця голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк зазначила: «Ми бачимо, що є тріщини, і треба ліквідувати ситуацію, бо це небезпечно для людей. Треба негайно виконати роботи».

«Огороджувальна підпірна стінка на вулиці Франка, 113-115 пролягає вздовж тротуару, а вище є школа для незрячих, де перебуває багато дітей. Відхилення по вертикалі становить до 15 градусів. На проведення аварійно-відновлювальних робіт необхідно один мільйон 457 тисяч гривень», – розповів голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

«Підпірна стінка на вулиці Венеціанова, 13 досить висока, цегляна, частково відбулося її руйнування. Вартість аварійно-відновлювальних робіт становить 639,9 тисячі гривень», – поінформував голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

«Підпірна стінка на Данила Галицького, 4 є між вулицею Насипною і вулицею Кривоноса. Вгорі збудували Меморіал Небесної Сотні, і зараз багато людей проходить повз цю підпірну стінку. Вона також має відхилення по вертикалі близько 15 градусів. На відновлення необхідно 276 тисяч гривень», – зауважив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

«Комісія погодила рішення про виділення коштів на відновлення конструкційних елементів житлового будинку №348 на вулиці Шевченка», – поінформували також у міськраді.

У Шевченківській районній адміністрації зазначили: «Це дев’ятитиповерховий житловий будинок, і тут руйнуються конструкційні елементи будинку. На дев’ятомуму поверсі, на технічному рівні, є розшарування – відходить торцева стіна. Тому треба підсилити фундамент і стяжки верхніх поверхів. Просимо виділити на роботи 1 млн. 479 тисяч гривень».

«Окрім того, комісія погодила виділення коштів на демонтаж металевої труби на житловому будинку на вулиці Дем’янській, 18а. Цю трубу не використовують, і вона покрилася корозією», – розповіли також у міськраді.

Голова Сихівської районної адміністрації Галина Гладяк повідомила: «Колись ця труба обслуговувала будинки автобусного заводу, а при передачі котельні Львівтеплоенерго, труба залишилася безгосподарною. Зараз вона покрита корозією і є необхідність її зняти. Просимо виділити кошти в розмірі 198 тисяч гривень на демонтаж цієї труби. Труба – висотою у дев’ятитиповерховий будинок, і вона не використовується. А розтяжки вже почали демонтовувати невідомі особи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів