У Львові споруджують будинки без дозвільних документів, – ЛМР

20:05 6 вересня 2016 р.

Начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич розповіла про ті незаконні забудови, які не згадували під час пікету біля Ратуші.

На переконання начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, перелік забудов Львова, які мають проблеми з документацією, є більший, аніж було озвучено сьогодні під час пікету біля Львівської міської ради. Гелена Пайонкевич зазначила «Можливо, наша вина, що ми так широко не висвітлюємо нашу роботу порівняно з цими незаконними забудовами, але в цьому вбачаю, принаймні з того, що я зараз почула, що підхід є доволі вибірковий. Ми говоримо про те, що є будинки, які збудовані взагалі без жодного документу, де забудовники намагаються судитися з містом і оформляти право власності на квартири, і жодним чином чомусь не згадуються ці забудови в списку забудов».

Відтак начальник юридичного управління міськради поповнила перелік незаконних забудов у Львова: «Ми говоримо про будівництво на Варшавській – Сосновій, представників цієї забудови тут немає. На Личаківській, 259, де семиповерховий будинок збудований без жодного документу, де справи вже багато років перебувають в суді – про цей будинок також тут не згадується».

Гелена Пайонкевич також запевнила, що міська рада не може заборонити житлове будівництво у Львові і діє в межах чинного законодавства. Вона пояснила: «Якщо ми проаналізуємо Закон України «Про місцеве самоврядування», «Про регулювання забудови», Земельний кодекс, ми зобов’язані розглядати звернення забудовників і приймати рішення, які відповідають чинному законодавству. Ми ж не можемо заборонити будь-яке житлове будівництво у Львові. Я визнаю, що є проблема, доволі велика кількість об’єктів будується з порушенням законодавства, але якщо ознайомитися з судовими справами, які подавало юридичне управління і тепер наша Інспекція архбудконтролю, буде дуже складно зробити висновок, що ми нічого не робимо».

Начальник юридичного управління міськради додала: «Останні три роки місто мало проблеми  з Інспекцією держархбудконтролю, «оскільки не завжди на наші звернення були вчасні реагування».

Гелена Пайонкевич. також прокоментувала ситуацію з озвученими на пікеті забудовами: 

«Що стосується площі Галицької, 15, то люди придбали в обласної ради будівлю кінотеатру «Україна». За ними, рішенням міської, ще в 2006 році було закріплено земельну ділянку. Термін оренди земельної ділянки  був 10 років для будівництва та обслуговування розважального комплексу. Відповідно, вони отримали всі дозвільні документи і розпочали будівництво. Вони розпочали реконструкцію своїх приміщень кінотеатру «Україна» з розширенням, у відповідності до отриманих ще у 2006-2088 р. дозвільних документів. Станом на зараз договір оренди земельної ділянки скасований рішенням суду, земельна ділянка є провернена в комунальну власність.

На вулицях Масарика й Струмок – це наша аукціонна земельна ділянка, яка була наданаЛьвівською міською радою для продажу з аукціону і ми замінили земельну ділянку на вулиці Озаркевича, 4. Тобто, ми забрали в комунальну власність майно, яке ніколи не належало Львівській міській раді від власника – компанії «Інтергалбуд», на заміну надали їм земельну ділянку. Ця земельна ділянка належала до земель громадської та житлової забудови. А земельна ділянка на вулицях Масарика й Струмок знаходиться у власності компанії «Інтергалбуд». За позовом мешканців справа знаходиться в суді.

На вулиці Снопківській, 18 – це доволі цинічне будівництво. Був збудований багатоповерховий будинок без жодного дозвільного документу. Станом на сьогодні за нашою заявою є відкрите кримінальне провадження стосовна власника будівництва про захоплення земельної ділянки, вони захопили територію нашої комунальної лікарні, є вирахувана шкода і також рішенням Залізничного суду визнано право власності на цей будинок в цілому. Ми подали апеляцію на це рішення суду – Львівська міська рада і прокуратура».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів