У Львові шпиталізували п’ятеро людей через отруєння чадним газом

10:37 28 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Вчора, 27 жовтня, у Львові трапилось отруєння чадним газом, внаслідок якого постраждали шестеро людей. П’ятьох із них у стані середньої важкості медики доправили до лікарень.

Про це повідомили в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та тероборони, пише DailyLviv.com.

Так, в одній із квартир на вул. Лесі Українки отруїлись чадним троє жінок, віком 40, 38 та 32 роки, а також троє дітей – 8-річний хлопчик, 9-річна дівчинка та 9-річний хлопчик. Аварійна бригада ЛФ ТОВ «Газорозподільні мережі України» припинила подачу газу до квартири. 

У мерії Львова вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки, цей комин також має бути чистим. У жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні утворюється чадний газ.

Читайте також: На дзвінки не відповідала: у Львові загинула 31-річна лікарка-дерматокосметологиня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів