У Львові розпочинають повну диспетчеризацію всіх ліфтів

16:00 21 жовтня 2013 р.

Про це повідомляє сьогодні, 21 жовтня, прес-служба міської ради.


Відео: прес-служба Львівської міської ради

Дослівно ж інформує, що у серпня цього року ЛКП «Львівсвітло» прийняло на баланс 957 ліфтів. І що вже диспетчеризовано 10 із них, а шість – активовано. 

Натомість цього тижня «Львівсвітло» повинно отримати ще обладнання, щоб диспетчеризувати ще 50 ліфтів. А до кінця року заплановано диспетчеризувати усі 333 ліфти у Франківському районі. 

Усі диспетчеризовані ліфти можна буде відслідковувати на комп’ютері у пункті «Львівсвітло». Бо в кожному ліфті встановлена спеціальна кнопка виклику диспетчера і зв’язок здійснюється он-лайн. А на диспетчерській оператор отримує звуковий сигнал та кольорове зображення одразу 17 поломок, які висвічуються також на екрані комп’ютера.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив із цього приводу:

«Важливо, щоб ми бачили в реальному часі, яка ситуація з кожним ліфтом. Зараз починається процес повної диспетчеризації всіх ліфтів.

Ми знаходимось на початковій фазі. До кінця цього року 300 ліфтів буде видно на комп’ютері в он-лайн режимі, 17 показників.

Це унеможливить крадіжки, бо можна буде бачити моментально, хто пробує втрутитись чи в машинне відділення, чи в самій кабіні ліфта. Значно підвищиться надійність ліфтів і безпека.

До кінця наступного року плануємо перевести наступну кількість ліфтів. Завдання максимум – щоб всі ліфти міста Львова можна було бачити на комп’ютері. Так, як ми зробили по «Львівсвітло», маю на увазі по вуличному освітленню. У нас сьогодні кожен ліхтар видимий, якщо є поломка, її шукати не треба, ми чітко знаємо, де вона знаходиться.

Вся техніка обладнана GPS. На «Львівсвітло» це дало економію в три рази пального. Те саме стосується і підрозділу, який буде займатись ліфтами. 

По ліфтах, які обслуговує «Львівсвітло», простоює один ліфт на вулиці Пасічній. Там аварійна ситуація, його ремонтують.

По місту завдання – до кінця цього року у нас не має бути жодного ліфта, який би простоював, повинні всі ліфти працювати. Роботи багато. 

Наступний крок – це вже допомога міського бюджету на закупівлю відповідного обладнання і інвестиція в нові ліфти, бо більшість ліфтів вичерпали свій ресурс. Зараз ми розуміємо всю систему завдяки нашому комунальному підприємству.

Ми не пішли на нову структуру, нове підприємство, що б потребувало великих коштів. Ми створили підрозділ на «Львівсвітло», і це показало правильність на довгу перспективу». 

А директор ЛКП «Львівсвітло» Марина Строєва запевняє – після того, як ліфти передані на обслуговування комунального підприємства, значно зменшилася кількість викликів в день: «Зараз це в середньому 12 викликів, а на початку було 60. Ми почали диспетчеризувати ті, що на нашому балансі, але мають бути диспетчерезовані усі ліфти міста. Диспетчеризація одного ліфта разом з обладнанням та роботами коштує 4,5 тис. грн. Це дуже зручно, немає зайвих викликів диспетчерської аварійної чи механіка. Ми знаємо, що сталось, бо на моніторі все показує».

Довідка прес-служби міської ради:

ЛКП «Львівсвітло» прийняло на баланс 957 ліфтів (48%) у Франківському, Шевченківському та частково в Залізничному і Личаківському районах міста. 

А загалом у місті 2012 ліфтів, 60% (1165) - вже вичерпали термін експлуатації. 

Кількість ліфтів у будинках комунальної власності по районах:

Галицький – 31.

Франківський – 333.

Залізничний – 305.

Шевченківський – 525.

Личаківський – 173.

Сихівський – 645. 

Кількість ліфтів, що залишаються на обслуговуванні приватних експлуатуючих організацій:

ПП «Компанія «Астра» – 220.

ПП «Ліфт-Купе» – 22.

ПП «Майстер-Рос» – 196.

ПП «Мрія-Ліфт» – 15.

ПП «Шифт-ліфт» – 9.

ТзОВ «Ліфт-Еко» – 596

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів