У Львові розпочалося голосування за проєкти Громадського бюджету

13:15 1 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.pb.org.ua

1-15 листопада 2019 року триватиме голосування за проекти громадського бюджету Львова.

Про це повідомили в п’ятницю, 1 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Проекти-переможці будуть реалізовані у 2020 році за кошти міського бюджету. Голосування за проекти для реалізації за кошти Громадського бюджету Львова здійснюється через е-сервіс. Проголосувати можна за один великий (загальноміський) та один малий (районний) проект».

Начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Орест Файфурка зазначив: «Якщо ви офіційно зареєстровані у Львові, Винниках, селищах Рудне й Брюховичі, то проголосувати можна з допомогою «Bank ID» на сайті  «lviv.pb.org.ua» або «gb.city-adm.lviv.ua».

Орест Файфурка також повідомив: «ВankID» – це спосіб електронної ідентифікації громадян через українські банки. Банк, клієнтом якого ви є, має інформацію про вас – ПІБ, місце проживання тощо. Обравши опцію «голосувати з «BankID», ви надаєте системі разовий доступ до потрібних даних. Вона автоматично підтверджує особистість громадянина України і ви голосуєте. Важливо, що система не отримує доступу до рахунку, не знімає гроші з рахунку, не перераховує гроші з рахунку. «BankID» просто ідентифікує, що ви – це ви. Безпека гарантована усіма банками, що використовують «BankID».

«Віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект у Центрах надання адміністративних послуг також можуть ті особи, які досягли 16-річного віку та відповідають одному з цих критеріїв – підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстроване у Львові, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці, навчання у Львові підтверджується паспортом і студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання, володіє на праві власності об’єктом нерухомості у Львові підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності, місценародження у Львові, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження», – поінформували також у міськраді.

«Результати онлайн голосування відображаються на е-сервісі «Громадський бюджет Львова» у режимі реального часу. «Проголосувати з допомогою «Вank ID» можуть клієнти «Приватбанку», «Монобанку», «Ощадбанку», «Кредобанку» «ПУМБ», «Ідея банку», «Банку Південного», «А-банку», «Конкорд-банку», «Радабанку», «Мотор-банку». Клієнти Приватбанку також можуть проголосувати з допомогою банківських терміналів та у мобільному додатку «Приват24», – розповіли також у міськраді.

«Електронно-цифровим підписом, як правило, користуються підприємці, військові, держслужбовці та посадовці місцевого самоврядування. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету міста. Платформа «Громадський проект» дозволяє брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: охочі подають заявку «on-line» і відслідковують долю свого проекту прямо на сайті», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів