У Львові рішення про евакуацію транспортного засобу приймає поліція, – ЛМР

16:46 19 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

На засіданні сесії міськради прийнято ухвалу про скасування положення «Про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури міста Львова».

«Зі змінами в структурі органів внутрішніх справ, а саме зі створенням Національної поліції, прийнятий Закон України «Про внесенні зміни до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». У вищезазначеному нормативно-правовому акті прийнято низку новел щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та переданні повноваження працівників міліції Національній поліції», – повідомили сьогодні, 19 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«У зв’язку з вищенаведеними змінами, на засіданні сесії Львівської міської ради прийнято ухвалу про скасування положення «про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури міста Львова». Так, рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 9 жовтня 2015 року передано з балансу ЛКП «Львівелектротранс» на баланс ЛКП «Муніципальна дружина» чотири автомобілі-евакуатори, оскільки основним завданням даного підприємства є забезпечення громадського порядку та безпеки у місті Львові.

Для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури міста Львова, між Патрульною поліцією міста Львова, ЛКП «Муніципальна дружина» та Управлінням муніципальної дружини підписано Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння. Начальник управління муніципальної дружини ЛМР Юрій Діль розповів:

«Тепер рішення щодо евакуації транспортного засобу приймає виключно патрульна поліція. Ані мешканці Львова, ані Муніципальна дружина не вправі приймати рішення щодо евакуації транспортного засобу.

Приймає рішення виключно патрульно-постова служба. Якщо автомобіль перешкоджає комунальному транспорту, перешкоджає трамваям чи тролейбусам, то викликається патрульна служба і вони приймають рішення, що транспортний засіб має бути тимчасово затриманий, бо немає водія, виписуються відповідні документи і автомобіль переміщається на спецмайданчик».

Своєю чергою, командир 2-го батальйону Патрульної поліції міста Львова Олексій Зіборов зазначив: «Наприклад, якщо авто припарковане на трамвайній колії, якщо немає водія, то складається протокол, автомобіль евакуйовується на спецмайданчик і громадянин має право забрати автомобіль лише після сплати штрафу за неправильне паркування. Якщо водій є, то він отримує протокол на місці. Штраф за суттєве перешкоджання руху транспорту складає 510 грн, це та сума, яку оплачує людина, щоб забрати автомобіль зі спецмайданчика  В Кодексі України про адміністративні правопорушення у статті 265-2 чітко вказано, за якої умови ми маємо право евакуювати авто – у разі створення небезпеки дорожньому руху або суттєвого перешкоджання дорожнього руху». 

Спецмайданчик державного підприємства МВС України «Львів-Інформ-Ресурс», де зберігаються тимчасово переміщені автомобілі, розташований на вулиці Конюшинній, 13. Як зазначив директор державного підприємства МВС України «Львів-Інформ-Ресурси» Євген Візний, спецмайданчик розрахований на 157 автомобілів.

«Зараз майданчик оснащений терміналами, для розрахунку готівкою, і для розрахунку через картку. Також на майданчику облаштовано відеонагляд», – сказав Євген Візний. 

З 12 жовтня евакуатори у Львові працюють у цілодобовому режимі і переміщають  на спецмайданчик автомобілі, припарковані з порушенням не тільки у центральній частині міста, а  й у всіх районах. «Патрульні працюють по всьому місту, реагують на всі ці речі, пов’язані з неправильним паркуванням. Ми не обмежуємося центральною частиною міста, кожен мешканець має право на безперешкодний рух», – зазначив Олексій Зіборов».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів