У Львові ремонтують дорожню інфраструктуру

15:50 19 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Вулицю Русових планують замостити до кінця вересня.

У прес-службі міськради поінформували сьогодні, 19 вересня, про те, як у Львові ремонтують дорожню інфраструктуру. Зокрема, з червня активні роботи тривають на вулиці Київській на ділянці від вулиці Генерала Чупринки до вулиць Коновальця й Русових.

На сьогодні тут проведено заміну центрального водопроводу з будинковими вводами в повному обсязі, ведеться заміна каналізаційних колодязів. Одночасно ведуться підземні роботи з санації (підсилення) каналізаційного колектора.

На вулиці Русових уже змонтовано трамвайну колію, проводиться замощення міжколійного простору. Натомість трамвайні колії на вулиці Київській (з боку вулиці Генерала Чупринки) ще монтують. Також влаштовують дві зупинки громадського транспорту з підвищеними посадковими платформами (рівень підлоги сучасного трамвайного вагону) та пішохідні переходи з гладких плиток ФЕМ.

Міський голова Львова Андрій Садовий запевнив під час огляду ремонтних робіт на вулиці Русових: «Незважаючи на великий об’єм робіт, який ми маємо у Львові, всі підрядні організації працюють чітко за графіком. Якщо брати зокрема вулицю Русових, то ми плануємо до кінця вересня її повністю замостити. Думаю, десь до 10 жовтня вона має відстоятися і після 10-го вона буде проїзною для автотранспорту. Також ще тривають роботи до вулиці Чупринки. Тому що і вулиця Київська, і вулиця Котляревського будуть фактично відкриті для проїзду в листопаді. Об’єм робіт дуже великий, тому що була заміна колектора, а по Русових – санація колектора. По інших об’єктах все також іде по плану. 

Своєю чергою, головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні, запевнив: «Мешканці навколишніх будинків вже не відчуватимуть вібрацій під час руху трамваїв. Тут під рейку влаштований гумовий пояс, який буде гасити вібрації колії. Такого шуму як від старої рейки тут не буде. Трамвай буде їхати м’яко. Тут замінили повністю все, тобто, нові трамвайні плити, повністю нові колії, це все нова конструкція, яка буде швидкісна і порівняно тиха».

Також він додав, що тут будуть підвищені платформи для зручного доступу до трамваю, а довжина ділянок реконструкції вулиць складає 448 метрів. Розповів також Олександр Добоні, про заплановані обсяги робіт: влаштування 4070,1 м² трамвайних колій із замощенням міжколійного простору бруківкою та мозаїкою; ремонт 2757 м²;тротуарів з бетонних плиток; встановлення 1004 метрів бордюрів ; заміна 690 метрів каналізаційних мереж; санація 575 метрів каналізаційних колекторів; заміна 21дощеприймача з гідрозатворами; заміна 945 метрів водопровідних мереж; влаштування підвищеної платформи на трамвайних зупинках з облаштуванням тактильною плиткою. Загальна вартість будівельних робіт за договором підряду – 44 668,5 тисяч гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів