У Львові реалізовуватимуть «План сталої мобільності міста»

15:48 13 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про затвердження «Плану сталої міської мобільності Львова».

Про це повідомили в четвер, 13 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що ухвалу підтримали 47 депутатів. Про роботу над планом та його основні пріоритети розповіли директор «Інституту міста» Олександр Кобзарев та представники німецької урядової компанії «GIZ».

Зокрема, Олександр Кобзарев доповів: «План сталої мобільності Львова розроблено у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні»,який виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії. Реалізація проєкту у Львові відбувається у співпраці з Львівською міською радою. До процесу були залучені представники «Інституту міста», «Інституту просторового розвитку», «Львівавтодору», «Львівелектротрансу», департамент житлового господарства та інфраструктури, управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури, управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування, міжнародні експерти зі Швейцарії та Німеччини, експерти з різних галузей, представники громадськості, котрі зацікавлені в розвитку міста».

«План сталої міської мобільності м. Львова – це стратегічний документ, який визначає транспортну політику міста на найближчі десять років і дає відповідь на питання «Як оптимізувати місто для того, аби переміщення мешканців у ньому були ефективними з точки зору часу, комфорту, вартості, сприяли здоров’ю та спричиняли якнайменший негативний вплив на довкілля». Розроблений план ширше розглядає питання транспортної проблеми, і не лише питання руху транспорту, який є інструментом для переміщення людей. Він концентрується безпосередньо на людях і потребах їхніх переміщень, щоби знайти більш ефективні способи забезпечення потреб мобільності, які дозволять підняти якість життя. Його можна назвати галузевою стратегією, яка об’єднує різні галузі міської діяльності, що впливають на пересування людей і переміщення товарів у місті», – поінформував також Олександр Кобзарев.

«На основі закладених у план рамок, принципів та цілей, розробляються більш деталізовані стратегії, концепції, регламенти та довідники за окремими галузями мобільності, такі як стратегія розвитку громадського транспорту, концепція паркування у місті, концепція руху індивідуального автотранспорту, концепція розвитку веломережі, концепція розвитку пішохідних зон, електромобільність тощо», – зазначив також Олександр Кобзарев.

Як інформував «ЩЛ», у залі засідань Шевченківської районної адміністрації на вулиці Липинського – пленарне засідання сесії Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів