У Львові п’ятеро людей, серед них — 2-річна дитина, госпіталізовані з отруєнням чадним газом

12:58 1 квітня 2024 р.

Фото до новини

Минулої ночі у Львові трапилось два отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали п’ятеро людей.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради, пише DailyLviv.com.

Так, у квартирі на вул. Караффи-Корбут отруїлись чадним газом 41-річна жінка,  16-річна дівчина та 2-річний хлопчик. А у квартирі на вул. Рівній отруїлись 46-річна та 21-річна жінки. Усіх постраждалих у стані середньої важкості доправили до лікарень. Аварійні бригади ЛФ ТОВ «Газорозподільні мережі України» припинили подачу газу до квартир. Обставини події встановлюють фахівці.

Читайте також: У Рудному ледь не вчаділи матір з малолітньою донькою

Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 17 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 48 людей, з них 18 – діти. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки, цей комин також має бути чистим. У жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

Читайте також:  У Підбірцях сім'я отруїлась чадним газом

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії – вибуху, пожежі, руйнування та отруєння. Під час усіх нещасних випадків, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

Нагадаємо, торік на Львівщині сталась страшна трагедія – внаслідок отруєння чадним газом в приватному будинку загинули 5 осіб. Ще двох дітей з родини госпіталізовані у важкому стані.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів