У Львові присягали народу офіцери й курсанти університету внутрішніх справ

12:32 1 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Правоохоронців благословили настоятелі українських християнських церков.

«29 січня склали присягу працівника поліції офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ», – повідомили в понеділок у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також опублікували світлини з місця події й розповіли подробиці:

«Урочисті заходи з нагоди приведення до присяги проходили на території навчально-спортивної бази літніх видів спорту міністерства оборони України. Аби привітати новоспечених поліцейських, сюди завітали начальник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області, голова комісії з питань законності правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради генерал-майор Михайло Дзюдзь, начальник управління у справах учасників АТО МВС України майор поліції Василь Мельник, т.в.о. начальника Львівського обласного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія, рідні та близькі курсантів. Першим привітав особовий склад вишу ректор Львівського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, доцент Валерій Середа, який зазначив:

«Сьогодні ви склали Присягу поліцейського. Десь в нашій державі це нове поняття, нова назва правоохоронця, але це не лише вислів «поліцейський» і це ви повинні усвідомити. 

Це новітня історія правоохоронців нашої держави. На жаль, відбувається це в нелегкий час, тому що і зовнішній, і внутрішній вороги не хочуть, щоб ми жили у власній державі, спілкувались українською мовою, ходили по рідній землі.

Неодноразово в історії країни, коли ворожі хмари насувалися на нашу землю, першими на її захист ставали молоді громадяни держави, патріоти, в яких генетично були закладені національні ідеї та вірність своєму народові. Так багато років тому молоді українці виступили на захист держави, і віддали своє життя за те, щоб на світовій карті була назва держави Україна.

Сьогодні також багато ваших ровесників на східному фронті захищають нашу країну і дають можливість вам навчатись. Навчатись для того, щоб ви стали професійними правоохоронцями, могли захистити український народ. Адже в нинішніх умовах, коли багато правоохоронців-силовиків знаходяться на фронті, злочинний світ пробудився, і невдовзі боротьба з ним ляже на ваші плечі.

Проте сьогодні основний ваш службовий обов’язок – навчатись. Цим ви можете підтвердити вірність українському народові. Я бажаю вам Божої ласки, натхнення до навчання, терпіння, щасливої долі вам і вашим рідним. Слава Україні!». 

Наступними вітання висловили запрошені гості. Від імені керівництва міністерства внутрішніх справ України привітав особовий склад начальник управління у справах учасників АТО МВС України майор поліції Василь Мельник. Обряд Божого Благословення і освячення традиційно здійснили настоятелі українських християнських церков: храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього – отець Володимир Кепич, а також настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Верещиця – отець Іван Ревуцький».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів