У Львові провели VI соціальний фестиваль «Лютин»

16:42 15 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Інтеграції дітей і молоді в суспільство зокрема сприяли в парку «Горіховий гай» національні гвардійці та рятувальники.

«Біля кінотеатру «Сокіл» у львівському парку «Горіховий гай» відбувся VI соціальний фестиваль «Лютин» та заходи з приводу міжнародного Дня легеневої гіпертензії», – повідомили сьогодні, 15 травня, в прес-службі Національної гвардії України, де також розповіли подробиці:

«Метою фестивалю «Лютин» була стимуляція інтеграції в суспільство дітей та молоді з соціальної категорії дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами і тих, хто перебувають у складних життєвих обставинах, а також привернення уваги до проблематики легеневої гіпертензії. За домовленістю з організаторами фестивалю та керівництвом Західного територіального управління Національної гвардії України на фестиваль разом із рятівниками та поліцейськими були залучені військовослужбовці та військова техніка 2-ї Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Організатор фестивалю Андрій Породко розповів: «Запросити Національну гвардію й рятувальників та поліцію ми вирішили з профорієнтаційною метою, багато присутніх дітей є учнями загальноосвітніх шкіл, напівсироти, вихованці шкіл-інтернатів і ми хочемо щоб вони визначились з майбутньою професією, можливо хтось з них буде захищати Україну в майбутньому. Також ми хочемо повернути довіру населення до своїх силових структур. Хочу зауважити що на початку заходу найбільше дітей було саме біля нацгвардійців. Також ми вдячні командуванню Національної гвардії України за порозуміння і співпрацю».

Для майже півтисячі дітлахів нацгвардіями було організовано показ військової техніки, екіпіровки та спорядження, якя є на озброєнні Національної гвардії України. Особливий ажіотаж у малечі викликав бронеавтомобіль «KrAZ «Shrek». А ще національні гвардійці  пригощали учасників фестивалю смачним обідом та вечерею, на яку зокрема, фахівцями продовольчої служби бригади приготовано справжній козацький куліш».

Своєю чергою, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС розповіли:

«13 травня львівські рятувальники долучилися до проведення VI соціального фестивалю «Лютин» та Міжнародного дня легеневої гіпертензії. Метою заходу була стимуляція інтеграції в суспільство дітей та молоді соціальної категорії (дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами та тих, хто перебувають у складних життєвих обставинах) та привернення уваги до проблематики захворювання-легенева гіпертензія, підтримка хворих з легеневою гіпертензією.

Під час фестивалю проводилися майстер-класи з виготовлення подарункових коробочок, декоративних метеликів, смаколиків, ангеликів із ватних дисків, козацькі забави та багато інших забав для діток. Одним з елементів фестивалю стало знайомство з рятувальниками.

Вогнеборці нагадали школярам правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, розповіли про основні причини виникнення загорянь, наслідки пожеж. Крім того, роз’яснили правила поведінки при виникненні надзвичайних подій.

Також вогнеборці продемонстрували спеціальний автомобіль, бойове спорядження та технічне обладнання, які представники мужньої професії використовують при ліквідації наслідків надзвичайних подій. Діти мали змогу приміряти каску та одяг рятувальників, досконало оглянути пожежний автомобіль, посидіти за кермом автомобіля  уявивши себе на мить справжніми рятувальниками».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів