У Львові протестували червоноградські шахтарі (відео, оновлено)

19:00 24 липня 2015 р.

Фото до новини

Кількасот працівників шахти №9 «Надія» пройшли сьогодні пішим маршем по вулицях Львова й влаштували мітинг біля обласного управління МВС на площі Григоренка.

Протестуючі вимагали офіційного коментаря ситуації яка відбулася учора на їхній шахті на від головного міліціонера Львівщини Дмитра Загарії. Через певний час Загарія все ж таки вийшов до шахтарів і повідомив наступне:

«Я за те, щоб все було без автоматів, але коли порушене кримінальне провадження, проводиться розслідування, звертаються правоохоронні структури, з прокуратури, з міліції, щоб надати необхідні документи і в правовому полі вирішити питання. Є постанова суду на отримання певного ряду документів, як по-іншому їх мали отримати?. Ця «бодяга», вибачте мені, вже з 2014 року».

За інформацією від шахтарів, учора, 23 липня, на шахту №9 «Надія» вдерлися бійці з автоматами і заблокували на дві години адмінприміщення. Назвалися спецпідрозділом міліції. З ними був слідчий з Сокаля, який вимагав документи у рамках розслідування кримінальної справи.

Про це повідомили сьогодні, 24 липня, на сайті «СокальINFO». Натомість у незалежному інформаційному ресурсі «Соцпортал» розповіли в п’ятницю: 

«Зі шести діючих шахт в місті Червонограді на Львівщині планують закрити три, а ще 3 – приватизувати із суттєвим скороченням кількості працівників. Про це представник Міненергетики та Мінфінансів заявили 23 липня в ході онлайн-конференція з місцевими гірниками та профспілковцями.

Як вказано у заяві шахтарів, за словами чиновників, вугільна галузь невигідна для держави. Більше того, у заяві наводяться слова шахтаря Ігоря з шахти №2 міста Червоноград. Він вказує, що паралельно із закриттям шахти працівників активно мобілізують на фронт.

Шахтар також повідомив: «На нашу шаху лише за останній місяць виписали 260-270 повісток. А працює людей не більше 700. Тобто третину хочуть забрати в АТО. А це – спеціалісти, інженери, досвідчені шахтарі» — сказав Ігор, якого цитують у заяві шахтарів Червонограду.

За словами гірника, вони неодноразово виходили на протест, перекривали дорогу, але їх вимоги не задовольнили. «Нам нещодавно видали зарплату. Дали лише 19% місячної зарплати, і на них ми маємо виживати. Люди дуже злі, але шахтарів залякують, військкоматами, кримінальними справами, звільненнями».

Про це повідомили сьогодні, 24 липня, у незалежному інформаційному ресурсі «Соцпортал».

Як інформував «Щоденний Львів», посадовці «Шахти «Надія» перешкоджали правоохоронцям провести обшук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів