Посадовці «Шахти «Надія» на Львівщині перешкоджали правоохоронцям провести обшук

18:52 24 липня 2015 р.

«Шахта «Надія» у Сокальському районі Львівщини

«Шахта «Надія» у Сокальському районі Львівщини
Фото: sokalinfo.com

За вказівкою керівництва підприємства, його працівниками було заблоковано прохід до приміщення відділу кадрів та юридичного відділу, що унеможливило виконання ухвал суду.

У прес-службі прокурутури Львівської області повідомили сьогодні, 24 липня, що цієї правоохоронною установою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 172 Кримінального кодексу України за фактом порушення законодавства про працю керівництвом ПАТ «Шахта «Надія», що у Сокальському районі. В повідомленні також сказано:

«Зокрема, вказане провадження було зареєстровано за результатами розгляду звернення до прокуратури працівниці ПАТ «Шахта «Надія» щодо грубого порушення керівництвом шахти стосовно неї вимог трудового законодавства. У ході розслідування, з метою перевірки вказаних заявницею доводів, отримано ухвалу суду про надання тимчасового доступу з правом вилучення кадрової документації, проте посадовцями шахти відмовлено у їх видачі.

Також, у кримінальному провадженні винесено постанову про проведення перевірки органом контролю на предмет дотримання вимог законодавства про працю на ПАТ «Шахта «Надія». У цьому випадку посадові особи підприємства також не допустили інспектора до виконання своїх обов’язків.

Враховуючи такі обставини, за клопотанням слідства судом винесено ухвали, яким надано дозволи на проведення обшуків у приміщенні ПАТ «Шахта «Надія» для виявлення та вилучення кадрової документації. Однак, 23 липня за вказівкою керівництва підприємства працівниками було заблоковано прохід до приміщення відділу кадрів та юридичного відділу ПАТ «Шахта «Надія», що унеможливило виконання ухвал суду.

Крім цього, під час конфлікту, який виник при вчиненні дій правоохоронцями щодо проведення обшуків, невстановлені особи відкрито заволоділи відеокамерою особи, залученої в якості понятого. Вказаним фактам у межах провадження буде надано правову оцінку. Досудове розслідування, яке доручено слідчим СУ ГУ МВС України у Львівській області, триває».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів