У Львові прокладуть нову трамвайну лінію

15:48 24 січня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: shotam.info

У Львові прокладуть від вулиці Замарстинівської до вулиці Мазепи трамвайну колію.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що виконавчий комітет ЛМР підтримав рішення «Про надання ЛКП «Львівавтодор» функцій замовника на проектування, будівництво та реконструкцію об’єктів дорожнього господарства Львова».  Відповідно до прийнятого рішення виконавчого комітету ЛКП «Львівавтодор» отримав функції замовника на проектування, будівництво та реконструкцію об’єктів «Будівництво вулиці проектованої (від вулиці Угорської до вулиці Луганської)», «Реконструкція вулиці Замарстинівської (від будинку №130 до вулиці Гетьмана Мазепи) з будівництвом трамвайної колії» і «Реконструкція вулиці Зеленої (від вулиці Джорджа Вашингтона до вулиці Луганської)».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, зазначив: «Після прийняття цього рішення оголошуємо тендер на проектування. Ми вже проаналізували з Олегом Шмітом можливість організації трамвайного розвороту на перехресті з вулиці Мазепи»

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «Це було б геніально, щоб трамвай від вулиці Торф’яної міг курсувати до вулиці Мазепи. Коли ми пустимо трамвай до вулиці Мазепи, мешканці цього району зможуть заїхати трамваєм і на вокзал, і на Сихів. Трамваїв у нас стає більше, тому це суттєво покращить сервіс».

Як інформував «Щоденний Львів», на відремонтовану вулицю повернувся трамвай.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів