У Львові представили проєкт забудови

18:00 11 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Львові відбулося в межах рамках громадського обговорення громадське слухання проєкту детального плану території у районі вулиць Соняшникової й Сихівської та залізничної колії.

Про це повідомили в середу, 11 грудня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли, що, за словами завідувача сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Дзвенислави Челепіс, проєкт ДПТ розроблений на підставі рішення виконавчого комітету ЛМР №203. від 1 березня 2019 року. Замовником проєкту ДПТ є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником – ДП «Львівський Промбудпроект». Проєкт оприлюднено на офіційному веб-сайті ЛМР в розділі «Місто», в рубриці «Проекти детальних планів територій».

Представник розробника – «Львівського промбудпроєкту» – Олег Гоцій поінформував про сучасний стан території і про те, як мають намір її змінити. За його словами, межі території, розташованої у Сихівському районі, – залізнична колія, вулиця Соняшникова й вулиця Сихівська. Ця територія представлена малоповерховою і багатоповерховою забудовою, зоною інженерних мереж.

Частину ділянки викупив новий власник, який має намір змінити її функціональне призначення. Зокрема, він пропонує розділити проєктовану територію на громадську забудову і багатоповерхову житлову забудову.

Олег Гоцій запевнив присутніх, що розробники дотрималися усіх норм санітарно-охоронної зони, погоджено з відповідними інженерними службами. Більшість запитань присутніх стосувалися того, чи під розробки ДПТ дотримані норми інсоляції,  необхідні відстані від інженерних мереж, які є на цій території, та залізничної колії, розташованої поруч.

На завершення слухання Дзвенислава Челепіс зазначила, що письмові зауваження та пропозиції до проєкту ДПТ можна подавати до 27 грудня 2019 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР через Центри надання адміністративних послуг або на електронну скриньку «departmentofarchitecture.lviv@gmail.com».

Як інформував «ЩЛ», виконком Львівської міськради відхилив проект багатоповерхівки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів