У Львові повідомили перші результати рекрутингу. На які посади найбільший попит

19:29 19 лютого 2024 р.

Фото до новини

Переважно службою у війську цікавляться чоловіки. Частка жінок серед тих, хто звернувся до центру рекрутингу, становить 10%.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Станом на 19 лютого працівники центру рекрутингу опрацьовують 48 заповнених анкет. Окрім того, 13 людей вже сконтактували з конкретними військовими частинами, які розмістили вакансії. Про це повідомила директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Переважно службою у війську цікавляться чоловіки. Частка жінок серед тих, хто звернувся до центру рекрутингу, становить 10%. Серед посад, що мають найбільший попит, – оператори БПЛА, бухгалтери, діловоди. Є декілька запитів щодо посад капеланів. 

«‎Перші результати роботи пілотного проєкту у Львові продемонстрували, що у нас є значна кількість охочих доєднатися до Збройних Сил через центр рекрутингу. Такі центри будуть надалі відкриватися й в інших регіонах країни. Наше завдання – створити максимально ефективну систему, за якої громадяни України, що хочуть служити у війську, змогли прогнозовано потрапити на обрані посади, де їхній цивільний досвід буде максимально корисним армії», – прокоментувала заступниця міністра оборони України  Наталія Калмикова.  

Нагадаємо, минулого тижня у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії. Саме тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Центр працює на вулиці Костя Левицького, 67. Це пілотний проєкт Міністерства оборони і Львівської мерії. 

У центрі щодня працюють рекрутери, які надають інформацію щодо вакансій в армії, консультують і проводять профорієнтаційні тести, а також супроводжують весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Важливо, що центр не має відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручають повісток, а лише надають консультації. 

Після вибору бажаної посади людина має співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військовий вишкіл (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби. 

Довідатись більше про рекрутинговий центр української армії у Львові можна за телефонами: (032) 254 62 81; (032) 254 62 80. 

Нагадаємо, у Львові також працюютьрекрутингові центри бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, львівської 103-ї бригади ТрО та батальйону «Вовки Да Вінчі».

Читайте такожЧи стане рекрутинг альтернативою мобілізації. Пояснення Міноборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів