У Львові попрощалися з полеглим десантником

17:45 20 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Особовий склад 80-ї окремої десантно-штурмової бригади на плацу військової частини попрощався з бойовим товаришем – солдатом Михайлом Турчином.

Про це повідомили в четвер, 20 лютого, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що віддати останню шану загиблому захиснику прибули ветерани АТО, представники духовенства та влади. Участь у прощанні взяв заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, який висловив співчуття рідним та товаришам Героя, а також наголосив на тому, що подвиги українських військових пам'ятатимуть завжди.

Сержант у відставці Ігор Бездух розповів про деталі бою, де загинув його побратим: «У той день ми потрапили у ворожу засідку, яку сепаратисти влаштували неподалік села Цвітні Піски. Мій БТР рухався попереду, а Михайлів – йшов позаду, його машину підбили, екіпаж загинув. І сьогодні я нарешті відчув велике полегшення від того, що Михайло знайде вічний спокій на своїй малій батьківщині».

Тоді тіло солдата Михайла Турчина упізнати не вдалося. Експертиза результатів ДНК була завершена лише нещодавно. Багато зусиль до цієї роботи доклали представники відділу пошукової групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, офіцери десантно–штурмової бригади. Відтак, військові капелани відправили панахиду, а десантники під звуки військового оркестру попрощалися зі бойовим товаришем.

Як інформував «Щоденний Львів», десантники отримали поповнення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів