У Львові планують створити комунальний проектний інститут

12:25 12 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: newsnetwork.tv

Створення комунального проектного інституту вже погодила комісія законності Львівської міськради, проте остаточно це рішення ще мають затвердити депутати під час засідання сесії 14 липня.

У Львові на базі комунального підприємства хочуть створити інститут, який розроблятиме проекти реконструкції та облаштування різноманітних комунальних об’єктів – від доріг до парків і скверів. Очікується, що нова структура об’єднає урбаністів і проектувальників, які до цього працювали в різних установах.

Відповідно до проекту, Інститут буде створений на базі комунального підприємства «Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі» і складатиметься з чотирьох відділів, які займатимуться архітектурно-проектними роботами, проектуванням доріг і вулиць, створенням громадських просторів та оцінкою землі. До його складу увійдуть діючі ЛКП «Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі», «Інститут стійких транспортних систем», який наразі є підрозділом «Львівавтодору», управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури ЛМР і ЛКП «Центр земельного кадастру та землеустрою».

Створення інституту вже погодила комісія законності Львівської міськради, проте остаточно це рішення ще мають затвердити депутати під час засідання сесії 14 липня. Ініціатор створення інституту та депутат ЛМР Олег Шмід  розповів у коментарі «Zaxid.net», що, окрім проектування доріг, скверів, громадських просторів та інших об’єктів, які перебувають у комунальній власності, фахівці інституту також проектуватимуть і житлові та нежитлові приміщення, якщо до них із відповідними замовленнями звернуться приватні підприємства.

Потребу створення такого інституту Олег Шмід пояснює тим, що наразі у Львові кілька структур займаються проектуванням і їх слід об’єднати в одну організацію. Депутат каже, що попередньо до роботи в новій структурі хочуть залучити 80 працівників – по 20 осіб у кожен відділ.

Серед них – керівник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури ЛМР Олександра Сладкова, співробітник департаменту розвитку Олександр Шутюк та інженер ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила. Загалом, на його думку, процес становлення інституту може зайняти близько трьох років.

Про це повідомили сьогодні, 12 липня, на сайті «Громадського телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів